Door middel van werkshops, events en hun jeugdhuiswerking probeert De Stroate al een drietal jaar een thuisbasis te zijn voor alles wat met hiphop te maken heeft. Sinds kort werden hun harde inspanningen beloond met 55.000 euro aan bovenlokale projectsubsidies voor jeugdhuizen van het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media van de Vlaamse Overheid. Met die subsidieregeling wil de overheid inspelen op veranderingen die zich in de sector voordoen en impulsen geven voor creativiteit en vernieuwing.

Gratis initiaties

De Stroate kreeg het geld voor de projecten FundamenTelen van Thanh Van en Weefsel van Siebrand Craeynest. Concreet willen de twee zoveel mogelijk hiphoppers ondersteunen die willen ondernemen met hun kunstvorm. "FundamenTelen daagt jongeren uit om hun creatief potentieel te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het project richt zich op een aantal expressievormen sterk gelinkt aan de hiphopcultuur", vertelt coördinator Tomas Vanderbeke. "Om FundamenTelen tot stand te brengen focussen we op twee deelprojecten. FundamentDelen begint bij de basis en gaat tot bij de jongeren in de Kortrijkse parken en op de pleintjes. Ook gaan we aan het werk bij enkele jeugdorganisaties met een serie gratis initiaties rond de hiphopcultuur en alles wat ermee te maken heeft."

"Via FundamenTelen ondersteunen we jongeren die hun expressievorm willen beoefenen met fysieke en mentale ruimte, materiaal en begeleiding", aldus nog Tomas. "Daarnaast zet FundamenTelen in op open dans-sessies, open podia, en kunnen ook de grafisch aangelegde jongeren rekenen op toon- en expo momenten doorheen het jaar. De naam FundamenTelen wijst op het delen en telen van de fundamenten van de hiphopcultuur."

Thanh Van (24), deel van straatcultuur collectief Root Division die ook haar thuisbasis vond in de Hip Hop Academie, gaat aan het werk als projectverantwoordelijke.

Door middel van werkshops, events en hun jeugdhuiswerking probeert De Stroate al een drietal jaar een thuisbasis te zijn voor alles wat met hiphop te maken heeft. Sinds kort werden hun harde inspanningen beloond met 55.000 euro aan bovenlokale projectsubsidies voor jeugdhuizen van het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media van de Vlaamse Overheid. Met die subsidieregeling wil de overheid inspelen op veranderingen die zich in de sector voordoen en impulsen geven voor creativiteit en vernieuwing. De Stroate kreeg het geld voor de projecten FundamenTelen van Thanh Van en Weefsel van Siebrand Craeynest. Concreet willen de twee zoveel mogelijk hiphoppers ondersteunen die willen ondernemen met hun kunstvorm. "FundamenTelen daagt jongeren uit om hun creatief potentieel te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het project richt zich op een aantal expressievormen sterk gelinkt aan de hiphopcultuur", vertelt coördinator Tomas Vanderbeke. "Om FundamenTelen tot stand te brengen focussen we op twee deelprojecten. FundamentDelen begint bij de basis en gaat tot bij de jongeren in de Kortrijkse parken en op de pleintjes. Ook gaan we aan het werk bij enkele jeugdorganisaties met een serie gratis initiaties rond de hiphopcultuur en alles wat ermee te maken heeft." "Via FundamenTelen ondersteunen we jongeren die hun expressievorm willen beoefenen met fysieke en mentale ruimte, materiaal en begeleiding", aldus nog Tomas. "Daarnaast zet FundamenTelen in op open dans-sessies, open podia, en kunnen ook de grafisch aangelegde jongeren rekenen op toon- en expo momenten doorheen het jaar. De naam FundamenTelen wijst op het delen en telen van de fundamenten van de hiphopcultuur."Thanh Van (24), deel van straatcultuur collectief Root Division die ook haar thuisbasis vond in de Hip Hop Academie, gaat aan het werk als projectverantwoordelijke.