https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vlaamse escape rooms maken samen online ontsnappingsspel

Kiani Hallumiez en Cédric Heugeu van Puzzle Escape Rooms Oostende werken samen met een 20-tal Vlaamse escape rooms mee aan een online ontsnappingsspel waar iedereen aan kan deelnemen. © Puzzle Escape Rooms
Redactie KW

Puzzle Escape Rooms Oostende maakt samen met andere Vlaamse escape rooms een online ontsnappingsspel, ‘The Big Pursuit’. Zo bezorgen ze de mensen die thuis zitten door de coronamaatregelen wat afleiding.

Escape Rooms duiken meer en meer op overal in Vlaanderen. Het zijn ruimtes waar een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd. Maar door de coronamaatregelen moeten ook de escape rooms minstens tot 19 april dicht blijven.

Daarom sloot Puzzle Escape Rooms uit de Karel Janssenslaan in Oostende de handen in elkaar met andere Vlaamse escape rooms om een gratis online escapespel te maken en zo mensen die thuis zitten te entertainen. “Teamwork makes the dream work”, is het motto.

20-tal deelnemende escape rooms

“Op dit moment nemen een 20-tal escape rooms deel aan de uitwerking van dit spel. Raadsels evolueren dagelijks, zodat er voldoende uitdagingen zijn op elk niveau. Genoeg expertise dus voor leuke, interessante en uitdagende puzzels”, zegt Kiani Hallumiez, zaakvoerder van Puzzle Escape Rooms in Oostende en mede-organisator van The Big Pursuit.

“Het initiatief kwam van Jeroen van BreakingOut escape rooms in Kessel. “Wij waren op dat moment zelf bezig met een gelijkaardig spel te ontwikkelen. We waren erg gecharmeerd door het idee van Jeroen en besloten de krachten te bundelen. Via BEFEB (de Belgische escape rooms federatie) deden we een oproep en al snel waren er verschillende escape rooms in Vlaanderen die hieraan wilden meewerken.”

Cadeaubons te winnen

De spelers krijgen een uitgesponnen puzzelspel voorgeschoteld. “Elke dag posten we een of meerdere nieuwe puzzels en tips&tricks online. Tot nu toe hebben we puzzels voorzien tot het einde van de paasvakantie, en de speler die het meest en het snelst die puzzels kan oplossen, krijgt een cadeaubon die geldig is bij alle deelnemende escape rooms!” aldus Hallumiez.

Het verhaal achter ‘The Big Pursuit’? Een bende die voorheen actief was in de offline wereld, kan door de maatregelen niet meer vrij bewegen. Daarom wenden ze zich naar de online wereld. Nog nooit werd er enige informatie over hen gevonden. Tot er op verschillende websites in Vlaanderen sporen werden achtergelaten. De sites van de escape rooms.”

Deelnemen kan sinds maandag en tot het einde van de paasvakantie maak je kans op een prijs. Achteraf blijven de puzzels beschikbaar.

(HH)

www.bigpursuit.be of Facebookpagina The Big Pursuit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.