Vlaams-nationalisten vieren 17e IJzerwake in Steenstrate

Redactie KW

3.000 tot 4.000 mensen kwamen zondag samen aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck voor de IJzerwake. Sprekers Guido Moons en Wim De Wit hielden – uiteraard – een vurig pleidooi voor een autonoom Vlaanderen en waarschuwden voor de gevaren van de islamisering.

Met klaroengeschal bliezen herauten van het VNJ de muzikale intro van deze 17de IJzerwake. “Het al 188 jaar verdraagzame Vlaanderen ondergaat een confrontatie met de tegenwoordige tijd, met het accent op het ontglippen van onze vrijheid ten gunste van de islamisering. Onze politici willen het niet weten, ze willen het niet zien maar tegelijkertijd weten ze het stiekem wel. Islamisering is geen nieuws”, wees Wim De Wit de heersende politieke klasse met de vinger.

Hij deed eveneens een oproep tot de in ons land verblijvende migranten: “Leer onze taal en respecteer de normen en waarden waarop onze Vlaamse gemeenschap is gebouwd! Wij kunnen niet toelaten dat moslims in Vlaanderen een afgescheiden gemeenschap gaan vormen met eigen regels, normen en waarden. Op dat vlak kunnen wij geen duimbreed toegeven. De grenzen moeten zonder meer dicht. Echte vluchtelingen moeten geholpen worden in landen die tot hun cultuursfeer behoren. Laat ons ook stoppen met alleen maar klagen, maar ook de middelen grijpen die we hebben”, stelde De Wit. “Vlaanderen moet, nu meer dan ooit, zijn toekomst zelf kunnen bepalen. Zonder België, omdat het niet anders kan! Tegen België, omdat het moet.”

(RB – foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier