Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle met 1 miljoen euro op zak te gast in Damme

Stefan Vankerkhoven

Zaterdagavond waren zowel nationaal CD&V-voorzitter en informateur Joachim Coens als Vlaams mediaminister Benjamin Dalle te gast op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Damme in het plaatselijk stadhuis. Benjamin Dalle kondigde aan dat de Vlaamse regering 1 miljoen euro wil besteden om jongeren mediawijsheid bij te brengen in tijden van fake news.

Voor Joachim Coens was het uiteraard niet verwonderlijk dat hij present gaf in ‘zijn’ stadhuis. Behalve nationaal CD&V-voorzitter en informateur is de voormalig CEO van de Zeebrugse haven immers ook burgemeester van Damme.

Voor minister van Jeugd, Media en Brussel Benjamin Dalle was het een blij weerzien met zijn familie, jeugdvrienden en zelfs schooljuf. Hij woont al dertien jaar in Brussel maar is opgegroeid in Damme.

Koning Filip

Joachim Coens had als informateur net een zware namiddag achter de rug: “Ik heb samen met mede-informateur Georges-Louis Bouchez diverse andere partijvoorzitters gesproken. Morgen zondag gaan die gesprekken voort, want we moeten maandag een tussentijds verslag geven aan Koning Filip. Die is trouwens een echt staatshoofd: hij is zeer goed op de hoogte van onze politiek.”

In Damme wil Jochim Coens meer dan ooit tot rust komen, want hij stelde op de Nieuwjaarsreceptie het project ‘slow city’ voor: “Damme moet een stad worden waar de mensen kunnen onthaasten en elkaar ontmoeten. Verbinden is dé remedie tegen de polarizering in onze samenleving, waar 1,2 Belgen dagelijks antidepressiva slikken.”

Mediawijsheid

Benjamin Dalle had als minister figuurlijk 1 miljoen euro op zak in Damme. Want dat bedrag wil hij spenderen om kranten en tijdschriften in elke Vlaamse klas binnen te brengen. “Jongeren zijn zeer actief op de sociale media maar worden met veel fake news geconfronteerd. Ze moeten leren het onderscheid maken tussen wat echt en vals is. Daarom wil de Vlaamse regering hen mediawijsheid bijbrengen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.