Vlaams mediaminister Dalle komt Tieltse Perskring gelukwensen bij viering 40ste verjaardag

© (Foto WM)
Tom Van Houtte

Het bestuur en de leden – 37 in totaal – blikten tijdens een academische zitting en receptie bij Inofec terug op het reilen en zeilen sinds de Tieltse Perskring in 1980 het levenslicht zag. De festiviteiten moesten een jaar worden uitgesteld door corona.

Centrale gast zaterdagvoormiddag 25 september bij Inofec was Vlaams mediaminister Benjamin Dalle, die persoonlijk zijn felicitaties kwam overmaken in Tielt. “Dat de regionale media dicht op het lokale nieuws zitten, daar is deze Tieltse Perskring het mooiste voorbeeld van. Nergens zie je meer de waarde van de journalistiek, want jullie brengen het nieuws dat de mensen echt raakt”, aldus de minister, tussen de vele andere toespraken en muzikale intermezzo’s door.

Wapen tegen fake news

“In tijden van coronacrisis is gebleken dat de regionale persmedewerker een absoluut wapen is tegen fake news. Wat is de stand van zaken in ons lokale ziekenhuis, wanneer kan de Chiro weer doorgaan, hoe staat het met de lokale handel, het stond allemaal in jullie media te lezen.” Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) benadrukte dan weer het belang van een sterke Tieltse Perskring voor het coveren van het stadsleven.

Drie stichters present

Van de zeven stichters leven er nog drie. Guido Defour en Ronny Neirinck maken nog altijd deel uit van het bestuur, terwijl Geert Van Hecke een trouwe sympathisant blijft. Een speciaal applaus was er trouwens voor Ronny, in het verleden 40 jaar trouw beroepsfotograaf voor dit medium. Hij en zaakvoerder Marc Speeckaert van Inofec onthulden in de toonzaal in de Deinsesteenweg een fotowand met liefst 41 beelden van de hand van RN. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier