Vlaams Kruis verhuist naar de Vijfseweg in Waregem

© DJW
Redactie KW

Het is 35 jaar geleden dat de Waregemse afdeling van Het Vlaams Kruis werd opgericht. Sindsdien uitgroeide tot een drukbevraagde hulpdienst die momenteel dertig actieve leden telt. Straks staat een verhuis op til en komen er nog een paar vrijwilligers bij.

Dit na afloop van de nieuwe sessies EHBO die zaterdagvoormiddag 21 september van 8 tot 12 uur worden gegeven in het ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Vanaf dan volgen nog negen zaterdagmiddagen die worden afgerond met praktische en theoretische proeven.

“We hebben al vijftien geïnteresseerde Waregemnaars mogen inschrijven voor die cursus”, dixit afdelingshoofd en voorzitter Bart Rosseel. “Tien zaterdagvoormiddagen lang vanaf 21 september tot november krijg je praktische en theoretische stof te verwerken, met vooral veel praktische oefeningen. Iedereen leert de basisstof en praktische kennis van EHBO zoals mond-aan-mondbeademing, hartmassage, wondzorg, het leren omgaan met defibrillatoren, sportletsels, ziektesymptomen. Voor deze cursus zijn er drie lesgevers paraat.”

De afdeling vindt nu nog een onderkomen onder de tribune kant vijvers van het Regenboogstadion. Binnen afzienbare tijd zal die verhuizen naar het gebouw waar nu voedselbank ‘t Kelderke is gevestigd. Dat is op het bedrijventerrein Transvaal aan de Vijfseweg. Maar eerst moet ‘t Kelderke op zijn beurt verhuizen naar de nog te realiseren nieuwbouw aan de overzijde van de huidige locatie op Transvaal.

Honderdtal diensten

“Eens ‘t Kelderke kan verhuizen, komen wij aan de beurt”, aldus Bart Rosseel. “Wanneer? Dat kan ik nu nog niet zeggen. Intussen blijven wij verder de dienst verzorgen. Op jaarbasis is het Vlaamse Kruis Waregem goed voor 5.000 keer ziekenvervoer. Daarnaast hebben wij eveneens elk jaar tussen de tachtig en honderd diensten te verzorgen. Onder andere de Waregemse Eventing, wielerwedstrijden, de Waregem Koersefeesten, andere evenementen en manifestaties. Daarvoor hebben wij dertig actieve leden. Dagelijks zijn er drie op weg voor het vervoer van zieken. Onze regio omvat niet alle Waregem en de deelgemeenten maar ook Zulte, Wielsbeke, Oostrozebeke, Deerlijk, Anzegem, Kruishoutem en Ooike. Dat is heel ruim, dus. Op basis van onze werking zijn wij een van de sterkste afdeling van West-Vlaanderen met het meest actieve leden.” (DJW)

Alle info en inschrijvingen cursus 0479 85 64 82. Zie ook de site http://waregem.hvk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier