Vlaams geld voor renovatie van zes West-Vlaamse monumenten

De Wullepitmolen in Kortemark krijgt Vlaams geld voor renovatie. © Beeldbank Onroerend Erfgoed
Mieke Verhelle

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, investeert 12.633.944,50 euro om onroerend erfgoed te restaureren. Daarmee worden 26 monumenten opgeknapt, waarvan 6 in West-Vlaanderen.

De West-Vlaamse projecten zijn: Stalijzermolen Leisele (Alveringem), Kasteel van Vichte (Anzegem), Hotel d’Hanins de Moerkerke (Brugge), Wullepitmolen in Kortemark, Kasteelhoeve Haute Cense in Menen, Graaf De Smet de Naeyerlaan 98 in Oostende.

“Door te investeren in onroerend erfgoed zorg ik er niet enkel voor dat monumenten worden opgeknapt of historische landschappen er weer als vanouds uitzien. Investeren in onroerend erfgoed is ook investeren in het welzijn van burgers, in nieuwe economische impulsen, in toerisme en werkgelegenheid, in duurzaamheid en nieuwe ontwikkelingskansen”, zegt minister Diependaele.

“Door te investeren in erfgoed hebben we impact op de toekomst”, vertelt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. “We creëren jobs en hedendaagse gebruiksoplossingen voor creatieve industrieën en lokale bedrijven. Ook de toeristische sector vaart er wel bij.”

“In het najaar van 2020 voorzie ik 12,5 miljoen euro om 26 beschermde monumenten te restaureren. Dat komt boven op de 58 miljoen euro die ik aan het begin van 2020 al voorzag”, besluit minister Diependaele.

De minister maakt ook geld vrij voor de renovatie van het pand aan de Graaf de Smet de Naeyerlaan 98 in Oostende.
De minister maakt ook geld vrij voor de renovatie van het pand aan de Graaf de Smet de Naeyerlaan 98 in Oostende.© Beeldbank Erfgoed Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.