Vlaams Belang West-Vlaanderen windt er geen doekjes op: "Het moet gedaan zijn met de halfslachtige maatregelen en slechte communicatie op het federale niveau. Wij eisen nationaal een volledige lockdown om het coronavirus te bestrijden."

Concreet wil het Vlaams Belang dat alle burgers zoveel mogelijk thuis blijven en dat de grenzen sluiten. "Enkel wie boodschappen doet, vrachtverkeer voorziet, of echt moet gaan werken, zou nog de straten op mogen. In afwachting daarvan moeten de West-Vlaamse burgemeesters en gouverneurs onmiddellijk hun verantwoordelijkheid nemen", zegt federaal parlementslid Wouter Vermeersch:

"We zijn in crisis. Er is geen tijd om de trage en lakse besluitvorming van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD ) en premier Sophie Wilmès (MR) af te wachten. Waarop wachten onze burgemeesters en gouverneur eigenlijk om zélf drastische maatregelen af te kondigen? Ik denk daarbij aan een samenscholingsverbod en avondklok, maar ook aan het stilleggen van alle niet-essentiële dienstverlening. Enkel zo kunnen we het virus tegenhouden. Het is tijd om onze mensen te beschermen!"

Vlaams Belang West-Vlaanderen windt er geen doekjes op: "Het moet gedaan zijn met de halfslachtige maatregelen en slechte communicatie op het federale niveau. Wij eisen nationaal een volledige lockdown om het coronavirus te bestrijden."Concreet wil het Vlaams Belang dat alle burgers zoveel mogelijk thuis blijven en dat de grenzen sluiten. "Enkel wie boodschappen doet, vrachtverkeer voorziet, of echt moet gaan werken, zou nog de straten op mogen. In afwachting daarvan moeten de West-Vlaamse burgemeesters en gouverneurs onmiddellijk hun verantwoordelijkheid nemen", zegt federaal parlementslid Wouter Vermeersch: "We zijn in crisis. Er is geen tijd om de trage en lakse besluitvorming van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD ) en premier Sophie Wilmès (MR) af te wachten. Waarop wachten onze burgemeesters en gouverneur eigenlijk om zélf drastische maatregelen af te kondigen? Ik denk daarbij aan een samenscholingsverbod en avondklok, maar ook aan het stilleggen van alle niet-essentiële dienstverlening. Enkel zo kunnen we het virus tegenhouden. Het is tijd om onze mensen te beschermen!"