Vlaams Belang voert solidariteitscampagne op Veurnse markt

Vlnr. Paul Van Mullem (voorzitter VB Middelkerke), Roland Heyman (secretaris VB Nieuwpoort, Johan Desender (voorzitter VB Diksmuide), Johan Vanblaere (voorzitter VB Nieuwpoort), Vic Vermeiren (provinciaal medewerker), Noël Van Kerckhove (voorzitter VB Veurne) © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Samen met een aantal vertegenwoordigers van Vlaams Belang-afdelingen uit de Westhoek voerde Vlaams Belang Veurne vandaag op de wekelijkse markt in Veurne een solidariteitscampagne: ‘Een hart voor onze mensen’.

“De komende weken organiseert Vlaams Belang over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop, op een 60-tal markten, waaraan parlementsleden en honderden vrijwilligers deelnemen”, zegt de Veurnse afdelingsvoorzitter Noël Van Kerckhove. “De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel. Voor de prijs van twee euro kregen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat!”

“Door het slechte weer was de opkomst eerder aan de magere kant op de markt, maar de actie werd wel gesmaakt door de Veurnaars die langs onze stand passeerden. We kregen hele toffe reacties van de mensen. De solidariteit stelden we ook vast binnen onze partij: verscheidene fracties kwamen spontaan naar Veurne om een handje toe te steken met het opzetten en afbreken van de stand, maar ook voor de gezelligheid! Ook Kurt Ravyts, federaal volksvertegenwoordiger, heeft ons vereerd met een bezoekje!”

Een op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. “Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen”, aldus afdelingsvoorzitter Noël Van Kerckhove. “Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals je job verliezen of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen.”

Ook de stijgende energiefactuur duwt meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. “Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%”, luidt het nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.