Vlaams Belang Roeselare vraagt meer respect voor Nederlandse taal

Redactie KW

Vlaams Belang Roeselare heeft net zoals zovele Roeselarenaars kennis genomen van de nieuwe Instaroute #VANRSL. Een traject dat door het winkelend hart van Roeselare loopt, waar verschillende Instagram-installaties werden neergezet. Alleen is de Vlaams-nationalistische partij daar niet helemaal blij mee.

Vlaams Belang heeft gemengde gevoelens over het #VANRSL initiatief. “Met je mobieltje door het hart van de stad, dat klinkt goed.”

“Maar het valt ons en ook veel burgers op dat dit allemaal gebeurt met weinig respect voor onze Nederlandse taal.” De partij wou enkele jaren terug ook de ‘Kiss & Ride-zones’ veranderen naar de ‘Zoen & Vroem-zones’. Volgens Vlaams Belang klinkt dat veel aangenamer. “Op deze nieuwe Instaroute passeren we bijvoorbeeld langs ‘Squeeze The Day’ en ‘That’s how I’ll roll’. Waarom worden er zoveel Engelse leenwoorden en slogans gebruikt?”

Vlaams Belang vindt dat de diversiteit verdwijnt en we onze eigen taal moeten koesteren. “Veel talen worden bedreigd omdat die niet meer worden onderhouden. Er wordt met weinig respect omgegaan met de taal.” Ook richt de partij zich tot burgemeester Kris Declercq. “Roeselare heeft veel in zijn mars. Laat het ons zien, doe het in het Nederlands.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.