Vlaams Belang protesteert tegen asielopvang in Mesen: “Een slag in het gezicht”

Vlaams Belang reageert verontwaardigd op het feit dat er straks 100 asielzoekers onderdak zullen krijgen in Peace Village in Mesen.

© EF

Donderdagmiddag maakte burgemeester Sandy Evrard bekend dat Peace Village in Mesen een tijdelijke noodopvangplaats wordt voor honderd asielzoekers. Ze zullen er verblijven van halfweg december tot eind januari. In een reactie spreekt Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch van een falend asiel- en immigratiebeleid. “Ondanks herhaalde waarschuwingen van het Vlaams Belang is dit land regelrecht in een nieuwe asielcrisis geslaapwandeld. De cijfers spreken duidelijke taal: in drie jaar tijd is het aantal asielaanvragen met bijna 50 procent gestegen.”

Het Vlaams Belang spreekt verder de vrees uit dat het daar niet bij zal blijven. “Deze gang van zaken is een slag in het gezicht van de Vlaamse – en niet in het minst de West-Vlaamse – kiezers die hun buik meer dan vol hebben van de massa-immigratie en dat bij de jongste verkiezingen ook duidelijk hebben gemaakt“, aldus Vermeersch. “In plaats van werkloos toe te kijken en er zich toe te beperken aan de lopende band nieuwe asielcentra te openen, moet eindelijk én dringend werk gemaakt worden van maatregelen die de instroom verkleinen en de uitstroom vergroten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.