Vlaams Belang Harelbeke toont waardering voor de zorgsector

Steven Verleyen, Rik Vandenabeele, zuster Martine en Kurt Berckmoes.© GF
Steven Verleyen, Rik Vandenabeele, zuster Martine en Kurt Berckmoes.© GF
Peter Van Herzeele

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg bedankte Vlaams Belang Harelbeke alle professionele zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers voor hun harde werk. Ze deden dat met pralines.

Vlaams Belang Harelbeke wilde de Dag van de Zorg niet zomaar laten voorbijgaan en zorgde voor een kleine attentie voor mensen die zorgen en verzorgen. “Niet enkel op de Dag van de Zorg, maar het hele jaar door verdient de zorgsector onze waardering. Spijtig genoeg werd deze sector in het verleden vaak in de schaduw geplaatst door onze overheden: maar in het licht van deze pandemie zou hun ongelijk overduidelijk moeten zijn”, stelt Kurt Berckmoes, voorzitter van de afdeling Vlaams Belang Harelbeke.

“Zorgverleners vinden het zorg dragen voor anderen vaak zo belangrijk dat ze zichzelf vergeten of voorbijlopen. Op dit ogenblik zijn de noden zo groot dat er extreem veel van hen gevraagd wordt en dat nu al ruim een jaar. Bij de start van de epidemie was er nog aandacht voor de sector in de vorm van een dagelijks applaus, maar ondertussen is deze aandacht al veel verminderd.”

In de frontlinie

“Al meer dan een jaar ondergaan we de bij momenten absurde maatregelen van de regering, levert een meerderheid van de bevolking extreme inspanningen om de maatregelen te volgen en wacht iedereen met grote bezorgdheid de gevolgen op lange termijn af. Dan is het niet te verwonderen dat mensen niet altijd de energie overhebben om ook nog aandacht te hebben voor de mensen in de frontlinie”, zegt Rik Vandenabeele fractieleider voor Vlaams Belang in de gemeenteraad van Harelbeke.

“Wij willen alle professionele zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers bedanken voor hun harde werk.” Op de dag van de Zorg trok een bescheiden afvaardiging van de afdeling Vlaams Belang Harelbeke dan ook naar de woon-zorgcentra De Vlinder en De Ceder om er pralines aan te bieden. Daar de pandemie nog altijd volop aanwezig is werden de pralines dankbaar in ontvangst genomen aan het onthaal door zuster Martine.

“We hopen zo snel en zo goed mogelijk door deze donkere periode te komen, maar we mogen nooit vergeten dat, ondanks alle hindernissen, de zorgsector dag en nacht klaarstond en -staat om ons er samen door te loodsen. Enkele dozen pralines zullen op zich geen verschil maken, maar als we op deze manier de zorgsector nog eens onder de aandacht kunnen brengen en mensen er kunnen aan herinneren hoe belangrijk deze sector was, is en altijd zal zijn, is ons opzet geslaagd”, besluiten Rik en Kurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.