Vlaams Belang Diksmuide toont zijn waardering voor de zorgsector en verrast wzc Yserheem met paaseitjes

Team van Vlaams Belang Diksmuide bezorgde de bewoners van WZC Yserheem een paasattentie.© (Foto MVQ)
Team van Vlaams Belang Diksmuide bezorgde de bewoners van WZC Yserheem een paasattentie.© (Foto MVQ)
Redactie KW

Om hun waardering te tonen voor de professionele zorgverleners, de vrijwilligers en de bewoners van het woon-zorgcentrum Yserheem in Diksmuide kwam een team van Vlaams Belang Diksmuide langs met een kleine paasattentie.

“Al een heel jaar lang werken zorgverleners zich uit de naad omdat ze de zorg voor anderen zo belangrijk vinden dat ze zichzelf vergeten of zichzelf voorbijlopen”, zegt Johan Desender, fractieleider Vlaams Belang Diksmuide. “Nog altijd zijn de noden zo groot dat er extreem veel van hen gevraagd wordt. Maar sinds de start van de coronapandemie en de dagelijkse applausacties is de aandacht fel verminderd. Al meer dan een jaar ondergaan we de bij momenten absurde maatregelen van de regering, levert een meerderheid van de bevolking extreme inspanningen om de maatregelen te volgen en wacht iedereen met grote bezorgdheid de gevolgen op lange termijn af. Dan is het niet te verwonderen dat mensen niet altijd de energie overhebben om ook nog aandacht te hebben voor de mensen in de frontlinie. Daarnaast mogen we zeker ook de bewoners van de woon-zorgcentra niet vergeten. Zij worden al zo lang afgezonderd van familie en vrienden en krijgen te maken met een vorm van eenzaamheid die niet te voorspellen viel.”

Daarom wil Vlaams Belang Diksmuide alle professionele zorgverleners, vrijwilligers en bewoners van het wzc Yserheem eens in de bloemetjes zetten. “Niet enkel op de dag van de zorg, maar het ganse jaar door verdient de zorgsector onze waardering”, vindt Desender. “We hebben dus voor een kleine attentie gezorgd: zakjes paaseitjes voor alle zorgmedewerkers en bewoners van elke afdeling. Om alles coronaveilig te laten verlopen werden de paaseitjes dankbaar in ontvangst genomen aan het onthaal. We hopen zo snel en zo goed mogelijk door deze donkere periode te komen, maar we mogen nooit vergeten dat, ondanks alle hindernissen, de zorgsector dag en nacht paraat stond en staat om ons er samen door te loodsen. Enkele zakjes paaseitjes zullen op zich geen verschil maken, maar als we zo de zorgsector en de eenzame bewoners van woonzorgcentra nog eens onder de aandacht kunnen brengen en mensen herinneren aan het belang van deze sector, dan zijn we in ons opzet geslaagd”, besluit Johan Desender.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.