VKW Vleteren krijgt een tribune

We herkennen v.l.n.r. voorzitter Marnick Sercu en bestuursleden Els Jooren en Franky Berten. (foto RVL)
Redactie KW

Tijdens de inspraakvergadering voor alle bewoners van Vleteren kondigde burgemeester Stephan Mourisse (LVP) aan dat er budget zal worden voorzien voor een betere infrastructuur rond het voetbalterrein van VKW Vleteren in de Warandestraat in Woesten.

“Vorig jaar beslisten we om de hele site eens wat te upgraden. In de meerjarenplanning willen we geld voorzien voor de asfaltering van de parking, de binnenaankleding van de kantine en het plaatsen van een soort tribune”, zegt burgemeester Stephan Mourisse. “De club was daar al een tijdje vragende partij voor. We willen vooral de parking aanpakken. Maar ook in de kantine kan nog heel wat werk gebeuren. En nu moeten de toeschouwers altijd in de wind en regen staan. Daartoe willen we een kleine tribune bouwen. Heel basic, we gaan er geen loges van maken hé. (lacht) Ook de verlichting moet aangepakt worden. Binnenkort gaan we eens samen zitten met het bestuur om te luisteren naar hun wensen. Een juist budget is dus nog niet vooropgesteld.”

Aanleg parking

“Maar we willen ons ook focussen op andere sporten, zodat de infrastructuur kan gebruikt worden voor meer dan voetbal alleen. Zo willen we bijvoorbeeld een trimpiste aanleggen. We willen het allemaal realiseren binnen de zes jaar. Volgend jaar beginnen we in ieder geval met de aanleg van de parking, want die is het meest noodzakelijk. Bij de aanleg van het terrein werd die parking geschrapt wegens te duur, maar dat is ondertussen tien jaar geleden”, zegt Stephan Mourisse nog.

Betonnen kot

“De parking ligt er nu erg slecht bij”, aldus voorzitter Marnick Sercu. “Nu er werken bezig zijn in de Poperingestraat hopen we dat ze ook werk zullen maken van het gieten van een parking in asfalt. We zijn al jaren vragende partij voor een tribune. De toeschouwers voor onze twee terreinen staan al jaren in weer en wind, er is geen enkele schuilplaats. Onze bestaande kantine is eigenlijk gewoon een betonnen kot, zonder enige aankleding. Een verdere afwerking binnenin dringt zich op, zodat er een meer huiselijke sfeer kan heersen. We zijn dan ook heel tevreden dat we binnenkort eens met het gemeentebestuur kunnen aan tafel zitten en dat er geld zal vrijgemaakt worden voor onze infrastructuur.”

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier