VK Langemark-Poelkapelle wil kunstgrasveld

De sportschepen aast op de helft van een plein om andere sporten een kans te geven.© pco
De sportschepen aast op de helft van een plein om andere sporten een kans te geven.© pco
Redactie KW

Het bestuur van VK Langemark-Poelkapelle wenst een kunstgrasveld. Meer duidelijkheid verschaft de delegatie na een bestuursvergadering van 20 juni. Daarna volgt een ontmoeting met het volledige schepencollege.

Een delegatie van voetbalclub VK Langemark-Poelkapelle legde haar verwachtingen voor aan sportschepen Eddy Vanacker en sportfunctionaris Evy Beyers. De VKLP-delegatie was samengesteld uit Lieven Blomme, secretaris Johan Claerebout, jeugdtrainer Kurt Crombez en voorzitter Pascal D’haveloose.

Andere sporten

“Eerst heeft de delegatie info gegeven over het reilen zeilen van de club en dat er per leeftijdscategorie twee ploegen actief zijn. De gemeenteraad besliste om binnen het meerjarenplan zijn fiat te geven voor een kunstgrasveld. Van onze kant hebben we gevraagd naar de mogelijkheid om een half veld op te offeren om de sportsite ruimtelijk op te waarderen voor andere sporten”, zegt schepen Vanacker.

VKLP wil eerst een bestuursvergadering houden op 20 juni. Daar wil men intern afspreken welk terrein in aanmerking komt voor kunstgras. Het is duidelijk dat beide partijen op dezelfde golflengte zitten. Het kunstgrasveld kan men laten leggen via een groepsaankoop.

Subsidies

“Dat is een totaalpakket van gras, dug-out en omheining. Van onze kant hebben we ook de mogelijkheden besproken van het infrastructuurreglement. Verenigingen kunnen subsidies aanvragen wanneer hun gebouw op een duurzame en klimaatvriendelijke manier verbeterd wordt. De kantine is 40 jaar opgetrokken op gemeentelijke gronden met recht van opstel”, zegt schepen Vanacker nog. (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.