VK Dadizele krijgt vergunning voor tijdelijke constructie langs Oliekotstraat

© ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Goed nieuws voor VK Dadizele. De voetbalclub heeft de vergunning voor het bouwen van een tijdelijke nieuwe accommodatie en de aanleg van een parking en nieuw voetbalveld op zak. “Dit is het einde van een lange lijdensweg”, aldus voorzitter Bart Allossery.

Voetbalclub VK Dadizele kampt al vele jaren met accommodatieproblemen. De huidige kleedkamers dateren reeds van in de jaren 80. “De voorbije jaren ondervonden we veel problemen. De vrouwenploeg moest soms een half uur wachten vooraleer men zich kon wassen omdat de kleedkamers gebruikt werden door andere ploegen. Gelukkig konden we vaak op de goodwill van de tegenstander rekenen. Een ding was echter duidelijk: hier moesten nieuwe kleedkamers komen”, aldus voorzitter Bart Allossery. In 2015 diende de voetbalclub een eerste plan in voor nieuwe infrastructuur met kleedkamers, vergaderruimte en een kantine. In het plan werd ook een tweede veld voorzien met daarrond een looppiste. Het dossier werd, niet lang na de indiening ervan, terug ingetrokken. Vanuit de buurt kwam er protest op het project. De buurtbewoners vreesden vooral voor hoogbouw. “Een bewonersvergadering resulteerde in een verlanglijstje met tien vragen waarmee rekening diende gehouden te worden bij de opmaak van de nieuwe plannen”, herinnert burgemeester Ward Vergote (Visie) zich nog. Het nieuwe ontwerp, aangepast aan het verlanglijstje, werd door alle partijen goedgekeurd waardoor de vergunning werd verleend door het gemeentebestuur.

Een nieuw complex, tussen de twee voetbalvelden, leek plots een stap dichterbij. De Vlaamse omgevingsambtenaar ging echter in beroep waardoor de vergunning nietig werd verklaard. “De grootste objecties handelden over de bestemming van de gronden. Alles wat er stond en nog bijgebouwd zou worden staat in agrarisch gebied, zonevreemd dus. Dat kon Vlaanderen niet goedkeuren”, legt de burgemeester uit. Na overleg bleek dat op de site van de Oliekotstraat enkel een tijdelijke vergunning zou kunnen verleend worden voor een tijdelijke accommodatie. “De voorwaarde hiervoor was dat de voorbereidingen voor een nieuwe voetbalinfrastructuur zouden zijn gestart op een andere en betere locatie.” Die werd inmiddels gevonden. Binnen onbepaalde tijd verhuist VK Dadizele naar de omgeving van het bufferbekken in de Moorsledestraat. Het is de bedoeling om daar dan ook een atletiekpiste te voorzien.

Atletiekclubs

Een paar maanden geleden diende voetbalclub VK Dadizele een nieuw dossier in. Daarin werden een nieuw voetbalveld, tijdelijke kleedkamers met vergaderruimte en keuken en een parkeergelegenheid voor zo’n honderdtwintig wagens in opgenomen. “Langs de Oliekotstraat is het momenteel niet aangenaam om te parkeren. De parking moet er voor zorgen dat mensen terug graag naar het voetbal komen zonder zich zorgen te moeten maken over waar ze hun auto kwijt kunnen”, aldus Bart Allossery. Het gemeentebestuur heef inmiddels de vergunning verleend, tijdens het openbaar onderzoek kwamen er geen bezwaren binnen. “Nu kunnen we spreken over een ware doorbraak in het dossier. De plannen voor de parking, infrastructuur en een nieuwe voetbalterrein kunnen in uitvoering gaan”, aldus burgemeester Vergote. Het gemeentebestuur staat in voor het leggen van de nutsleidingen naar het nieuwe gebouw en naar het tweede voetbalveld. De voetbalclub legt 300.000 euro op tafel voor de aankoop voor de metalen constructie waar onder andere de kleedkamers zich in zullen bevinden. “Het is de bedoeling dat de gemeente bij de verhuizing van de Oliekotstraat naar de Moorsledestraat het gemakkelijk verhuisbare gebouw overkoopt van de voetbalclub. De constructie kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden door de atletiekclubs”, kijkt de burgemeester nu al vooruit.

Ondertussen doen de twee seniorenelftallen van VK Dadizele het uitstekend. Beide ploegen kunnen nog promotie afdwingen naar een hogere afdeling. “Ook ons vrouwen- en jeugdvoetbal zit in de lift. We hopen dat tegen de start van het nieuwe seizoen de nieuwe infrastructuur aanwezig is. Moest die er niet kunnen komen, kunnen wij als club ook niet groeien. Het was een lange lijdensweg, maar we zijn heel gelukkig dat we de vergunning op zak hebben”, besluit Bart Allossery.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier