VK Dadizele houdt sensibiliseringsmars om bouwvergunning af te dwingen

De Protestmars lokte veel volk. © Jan STRAGIER
Redactie KW

‘Geef de Daiselse jeugd een sportieve toekomst’, met die slagzin trok al wie een hart heeft voor VK Dadizele vrijdagavond in stoet van het voetbalterrein in de Oliekotstraat naar de Plaats.

Met deze sensibiliseringsmars wou het bestuur, maar ook spelers van de eerste ploeg, jeugdspelers, oud-spelers, ouders en sympathisanten duidelijk maken dat de voetbaltoekomst van de Daiselse jeugd afhangt van de beslissing van de deputatie om al dan niet een bouwvergunning af te leveren voor het nieuwbouwproject.

Dat nieuwbouwproject moet de aftandse, onhygiënische en onveilige accommodatie die er nu is vervangen. Het Moorsleedse schepencollege leverde eerder al een bouwvergunning af, maar de gewestelijke stedenbouwkundig ambtenaar ging daartegen in beroep. Op 7 november is er een hoorzitting bij de provincie en dan zal de deputatie een beslissing nemen of de bouwplannen al dan niet kunnen gerealiseerd worden.

Bepalend voor voortbestaan van de club

“Wij zijn al vier jaar bezig om hier een moderne infrastructuur te krijgen die voldoet aan de hedendaagse eisen. De twee beschikbare kleedkamers voor de jeugd zijn niet toereikend voor een weekend voetbal en die nieuwbouw moet daaraan verhelpen. Het gemeentebestuur steunt ons en met deze mars willen wij aantonen dat ook de Daiselse leefgemeenschap die eisen als vanzelfsprekend ervaart. Van de bouwvergunning hangt simpelweg het voortbestaan van de club af”, sprak voorzitter Bart Allossery de wandelaars toe op de trappen van de basiliek.

De ruim vierhonderd wandelaars wilden op die manier aantonen dat deze bouwvergunning er simpelweg moet komen.

(RBD)