VJ Bomma gaat viraal en neemt leerlingen van Het Beverbos in Lichtervelde op sleeptouw

VJ Bomma neemt de leerlingen van Het Beverbos op sleeptouw. (gf)
Bram Vanlerberghe

Terwijl typetjes als VJ Tony van Willy’s en Marjetten een tweede leven krijgen op Facebook neemt een andere – vooralsnog – minder bekende VJ de schoolkinderen van gemeentelijke basisschool Het Beverbos op sleeptouw met tal van avonturen, vragen en uitdagingen. VJ Bomma gaat sinds kort viraal op Facebook en doet dat op ludieke en leerzame wijze.

Waarom verkleurt een paprika als je die te lang in de koelkast laat liggen? Dat kom je onder meer te weten in de filmpjes. Maar niet enkel educatieve vragen passeren de revue, ook sportieve uitdagingen als tabata zorgen voor beweging. En dan is er ook nog een sketch met – hoe kan het ook anders dezer dagen – toiletpapier. En dit alles onder het motto: ‘een beetje zot in de kop moet kunnen’.

Pieter Deleersnyder kruipt op regelmatige tijdstippen in de huid van VJ Bomma. “Het is een alter ego dat ontstond ergens in 2013 bij een sintfeest op school als dj. Het typetje was een succes, waardoor DJ Bomma een jaarlijks bezoek bracht aan het sintfeest. Later kwam DJ Bomma de kinderdisco verzorgen op school. Doordat mensen thuis moesten blijven en de wereld wat grijzer werd, bedacht ik hoe ik kinderen en ouders aan het lachen te brengen, door er ‘net niet’ over te gaan… maar als typetje mag je iets meer. In het verleden als voorbereiding van de kinderdisco deden we opnames in het plaatselijke woonzorgcentrum en bij een lokale winkel. In het wzc ga ik na dit alles langs, ik beloof een animatienamiddag. Binnenkort kan je beelden van die opnames ontdekken in een nieuw post.”

Volg de verhalen op de Facebookpagina ‘VJ Bomma gaat viraal’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier