Vivianne en Patrick laten bekende frituur in Sint-Baafs-Vijve over

Bram Van Den Heede en Stéphanie Borra nemen de frituur langs de Rijksweg over van Vivianne Bouckhuyt en Patrick Haerynck. (foto NVR)
Redactie KW

Al sinds 1985 staat Frituur Vivianne pal op de hoek van de Rijksweg en de Abeelestraat. Na ruim 34 jaar laten Patrick Haerynck (60) en Vivianne Bouckhuyt (60) hun zaak over aan een jong koppel uit Nokere. “Ons afscheid is toch met gemengde gevoelens.”

Midden jaren tachtig amuseerde Vivianne zich niet meer bij haar werkgever Beaulieu. Haar huisdokter raadde haar aan om een frituur te beginnen. “Daar was ik meer mee onder de mensen. Met mijn vader ging ik op pad. We stootten op dit stukje bouwgrond. Het was snel beslist: we kochten de grond en Frituur Vivianne was geboren”, vertelt ze. Ook haar man Patrick stapte in de zaak. “We begonnen in een echt frietkot. We waren het eerste kot waar de klanten ook konden zitten. We gingen mee met onze tijd en bouwden uit zodat er meer volk binnen kon zitten. Maar het originele frietkot staat er eigenlijk nog altijd”, vult Patrick aan.

Stoofvlees blijft

Na ruim 34 jaar laten ze de zaak over. 26 januari was de laatste dag voor het koppel. “We hebben de pensioengerechtigde leeftijd. Vanaf nu zullen we meer genieten en vaak afzakken naar Spanje waar we graag vertoeven”, zeggen ze.

De frituur is nu een week gesloten. Op 6 februari gaat de zaak weer open met de nieuwe uitbaters. Vanaf die dag zijn Stéphanie Borra (28) en Bram Van Den Heede (22) uit Nokere aan de frietketel te vinden. Frituur Vivianne wordt Fanniej. “We hebben beiden al wat ervaring in de horeca. Stéphanie stond vroeger als jobstudent in een frituur en doet dat eigenlijk nog altijd. Ik heb al een discotheek uitgebaat in Deinze”, geeft Bram aan. “Nu beslisten we samen iets te doen. We nemen graag deze goed draaiende frituur over.”

Naast de frietjes zullen ze ook eigen gerechten bereiden. “Ik heb grootkeuken gedaan. Die ervaring zal ik ook in Fanniej gebruiken. Zo maken we onze eigen vol-au-vent, spaghettisaus en slaatjes. Het stoofvlees zal blijven zoals het is: we gebruiken sowieso het recept van Vivianne“, gaat Stéphanie verder.

Het klikte meteen tussen Patrick en Vivianne en nieuwe uitbaters Bram en Stéphanie. “We hadden het niet beter kunnen treffen”, vindt Vivianne. “Ze draaien al drie weken mee. Het zijn harde werkers die het goed met de klanten kunnen vinden. Zelf wonen we niet ver van de frituur, dus we zullen hier graag nog een frietje komen eten. Onze weekends zullen er in elk geval compleet anders uitzien.” (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier