Viviane maakt mondmaskers voor collega’s in Staden

© JCR
Redactie KW

De Stadense Viviane Verhaeghe maakte in vier weken tijd 360 mondmaskers. Daarvan waren er 120 bestemd voor de collega’s van dienstenchequebedrijf Net!Werk waar Viviane als poetsvrouw werkt.

“De aanzet voor het maken van mondmaskers werd door mijn dochter Ann-Sofie Godderis gegeven”, vertelt Viviane. “Ann-Sofie is bij het Stadense OCMW aan de slag als maatschappelijk werker. De poetsdienst van het OCMW dient tijdens de coronacrisis verder te werken. Toen Ann-Sofie me vroeg of ik voor hen mondmaskers kon maken, ben ik aan de slag gegaan. Voor hen maakte ik mijn eerste 20 maskers.”

Twee per poetshulp

“Het maken van de maskers was voor mij een tijdverdrijf. Ik werk als poetsvrouw voor dienstenchequebedrijf Net!Werk uit Oostnieuwkerke, maar was door de coronacrisis noodgedwongen niet aan het werk. Ik besliste om ook een 120-tal mondmaskers voor de collega’s van Net!Werk te maken voor het moment dat we weer aan het werk mochten. Sinds vandaag is dat effectief het geval. In totaal zijn we met een 60-tal poetsvrouwen bij Net!Werk zodat iedereen over twee maskers beschikt. Ik maakte ook maskers voor wie me dat vroeg. Zo heb ik ook een voorraadje aan Proxy Delhaize Staden geleverd.”

Eerst papier, daarna stof

Viviane vond op Facebook een handleiding voor het maken van mondmaskers. “Eerst maakte ik de maskers uit papier. Nadat ik van iemand stof waaruit lakens gemaakt worden kreeg, naaide ik ook maskers uit stof.”

Viviane fabriceerde de maskers volledig gratis. “Ik hoorde van iemand uit de zorgsector – een opvoeder – dat de voorziening waar hij werkt had moeten betalen voor mondmaskers”, aldus Viviane, “Dat kan nu toch echt niet de bedoeling zijn.”. (BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier