Viviane Dereuck mag van pensioen genieten: “Beroepen vulden elkaar perfect aan”

Leuk afscheidsmoment voor Viviane Dereuck. © Els Deleu ED
Redactie KW

Het begin van de herfstvakantie betekende voor Viviane Dereuck (65) uit Heule ook het begin van haar pensioen. Ze was 20 jaar werkzaam als kinderverzorgster in vbs De Watermolen in Heule en in Spes Nostra Heule.

Bij vbs De Watermolen werd Viviane Dereuck vorige woensdag bij haar thuis in Heule met een oldtimerbestelwagen opgehaald door de jongste peuters van de school.

Viviane ging kinderverzorging studeren en deed daarna verder voor verpleegster A2. Ze was 23 jaar verpleegster in de Sint-Niklaaskliniek op de Houtmarkt en stond er op orthopedie en gynaecologie.

Na een operatie werd Viviane aangeraden om zoveel mogelijk tillen te vermijden. Ze kon als kinderverzorgster starten in vbs De Watermolen en kreeg in de loop der jaren nog uren bij in de scholen van Spes Nostra. “Een paar jaar mocht ik ook in Sente een vervanging doen. Ik werkte nu nog 20 uren, enkel bij de peuters in verschillende Heulse scholen. De jaren ervoor was het bij de peuters en het eerste kleuter.”

Niet vervelen

“Mijn beroepen hebben elkaar perfect aangevuld”, besluit Viviane. “Iedereen zou in zijn leven twee beroepen moeten kunnen uitoefenen.”

“Nu zal de vakantie blijven duren, maar ik zal me niet vervelen. Ik werk graag in de tuin, naai, brei en haak graag en zou eigenlijk ook nog willen leren potten draaien. Ik lees ook graag, maar had daar tot nu toe te weinig tijd voor. Nu kan ik ook meer naar het woonzorgcentrum in Wervik waar mijn mama verblijft”, besluit Viviane, die ook lid is van Femma op Heule Watermolen en samen met haar man lid van KWB op de Watermolen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier