Viviane Albers uit Markegem is Emotional Freedom Techniques-practitioner

Viviane kan je helpen om je rust terug te vinden via EFT-sessies. © BB
Redactie KW

Viviane Albers is sinds eind 2019 EFT-practitioner bij de EFT-Academy Vlaanderen. Momenteel biedt Viviane sessies Emotional Freedom Techniques (EFT) aan in een praktijkruimte bij haar thuis. Ze gaat ook naar klanten en geeft lezingen voor verenigingen. “In deze coronatijden kan EFT je ook helpen om om te gaan met negatieve ervaringen, stress en spanningen, zodat je meer evenwicht kan krijgen”, zegt Viviane.

Viviane Albers woont reeds 28 jaar in Markegem. Reeds vele jaren volgt ze allerhande workshops rond levensverdieping en zingeving. In 2013 kwam ze tijdens een workshop voor het eerst in aanraking met EFT, Emotional Freedom Techniques. En meteen had ze de smaak te pakken. Vanaf 2015 verdiepte ze zich verder in coachopleidingen en allerhande webinars en weer kwam EFT op haar pad. Vorig jaar volgde ze een opleiding tot EFT-practitioner bij de EFT-Academy Vlaanderen waar ze in december haar getuigschrift behaalde.

Viviane, wat betekent EFT in mensentaal?

“Door je lichaam lopen er meridianen of energiebanen waarop zich knooppunten, de acupunctuurpunten, bevinden. Als je je niet goed voelt of je bent verdrietig of boos, of er gebeurt iets traumatisch, dan raakt de energie in ons lichaam verstoord. Er ontstaan blokkades in ons energiesysteem. Door het bekloppen met de vingers van de acupunctuurpunten terwijl je bijvoorbeeld terugdenkt aan de vervelende gebeurtenis, komt je energiehuishouding terug in balans en vind jij je rust terug.”

EFT is blijkbaar ook een succesvolle methode om van verslavingen af te raken, zoals roken. Jij rookte vroeger ook …

“Een jaar geleden rookte ik mijn laatste sigaret. Niet dat ik de laatste jaren veel rookte, drie sigaretten per dag, uitzonderlijk eens een vijftal. Maar hoe weinig ik ook rookte, het was wel degelijk een verslaving. Ik ging niet slapen zonder dat laatste sigaretje.”

“Ik moet toegeven, er was wel al wat ‘voorbereidend werk’ gebeurd. Ik was al tot het inzicht gekomen waarom ik (pas) aan 18 jaar was beginnen roken. En ja, voor velen zal ‘stoer zijn’ en ‘er willen bijhoren’ zeker meespelen. Maar we moeten ons ook eens durven de vraag stellen of het niet dieper zit. Bij mij was dit zeker zo.”

“Ik was er helemaal niet op voorbereid om niet meer te roken. Maar in het kader van de opleiding tikte ik mee en was benieuwd om te zien wat het resultaat zou zijn. Die avond en de volgende dagen heb ik nog regelmatig getikt maar ik heb geen sigaret meer aangeraakt. Nu zijn er nog weinig momenten dat ik er zelfs nog maar aan denk en ik heb het helemaal niet lastig om niet te roken, en dat dankzij EFT.”

“EFT (Emotional Freedom Techniques) kan helpen om de onmiddellijke drang om te roken te doen verdwijnen. Maar vaak is een verslaving een manier om onbewust spanningen en negatieve emoties te onderdrukken. Die achterliggende oorzaken kan je ook aanpakken met EFT, waardoor je veel gemakkelijker afstand kan doen van je verslaving en je je ook veel beter zal voelen”, zegt Viviane.

Wat heeft EFT te bieden in deze coronacrisis?

“Dit is voor iedereen een tijd van grote veranderingen. Omwentelingen waar we soms moeilijk mee kunnen omgaan, die ons op een andere manier doen kijken naar onszelf, waardoor we getriggerd worden. En dat is niet altijd gemakkelijk en vanzelfsprekend.”

“We kunnen emotioneel vastzitten of geconfronteerd worden met onze eigen patronen die we voordien maar wegwuifden. Maar het hoeven niet altijd diepgaande emoties te zijn. Evengoed ervaren we wat meer stress of zijn we gewoon aangedaan door alle nieuwsberichten. We kunnen er echter ook een positief verhaal van maken en deze wendingen zien als een uitdaging zowel voor onszelf als voor de maatschappij.”

“Voor wie het in deze periode lastig heeft, is EFT een heel eenvoudige techniek waarmee we op een veilige manier kunnen omgaan met onze negatieve ervaringen, zodat we meer evenwicht kunnen krijgen. EFT kan heel bevrijdend werken en ons nieuwe inzichten geven. In een één-op-één-sessie toon ik voor hoe de klant bij zichzelf kan tikken. We respecteren de social distancing en dragen beiden een mondmasker. Ook online zijn er mogelijkheden.”

Is er nog iets dat je wil meegeven Viviane?

“EFT kan je niet leren door erover te lezen, je moet het ervaren. Het oplossen van je negatieve ervaringen en emoties helpen jou om een gelukkiger mens te worden. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook je omgeving.” (KB)

Info: 0486 83 93 38; albersviviane@gmail.com; via Facebook: Viviane Albers EFT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier