Vivescape daagt burgervader en inwoners uit om te ontsnappen voor ALS-Liga

Ryan Adam, Amber Beernaert en Yari Saelens. Elise Verhaeghe en Chloé Verolleman ontbreken.
Redactie KW

Kortrijk is tot en met 20 december een pop-up escape room rijker op ‘t Hoge. De escape room werd gebouwd in een gezellige winterchalet door de laatstejaarsstudenten Eventmanagement van Kortrijk. De volledige opbrengst gaat naar de ALS Liga in het kader van De Warmste Week.

“Uniek aan deze escape room is dat de duur veel korter is”, legt Yari Saelens uit. “Normaal krijg je een uur, wij reduceerden het parcours naar 20 minuten. Ook moet je strijden tegen de temperatuur. Deelnemers zien naast diverse tips ook een thermometer die langzaam daalt, echt winters dus.”

Ook bekend volk uitgedaagd

De vijf beste teams krijgen een toffe prijs mee naar huis, al is het afwachten tot 20 december om te weten wie de uitdaging won. De studenten kozen voor de ALS Liga omdat één van hun docenten een ALS-patiënt is. “Met deze actie willen we hem een hart onder de riem steken en de liga meer onder de aandacht brengen. We proberen een ketting te creëren om ALS in de kijker te zetten”, verduidelijkt Elise Verhaeghe nog.

De organisatoren gaan tot het uiterste om hun escape room te promoten. Zo ging algemeen directeur Joris Hindryckx reeds de uitdaging aan. Hij daagt op zijn beurt burgervader Vincent Van Quickenborne uit. “We hebben hem tot nog toe niet kunnen bereiken, maar hopen echt dat hij de uitdaging aangaat voor de ALS Liga. Schepen van onderwijs, Kelly Detavenier, heeft ondertussen al laten weten dat ze langs zal komen”, aldus nog de organisatie.

Chalets om na te keuvelen

Wie de uitdaging wil uitgaan kan terecht op de parking van ‘t Forum van Hogeschool Vives. Daarna kan je op hetzelfde terrein terecht voor een hapje en drankje, want er werden enkele chaletjes opgebouwd om na te keuvelen.

Benieuwd? https://www.facebook.com/vivescape/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier