Viva-SVV en KTA Brugge steunen senioren met brieven en kunstwerkjes

De KTA-leerlingen overhandigen de brieven.© Davy Coghe
De KTA-leerlingen overhandigen de brieven.© Davy Coghe
Redactie KW

De damesvereniging Viva-SVV en het KTA Brugge hebben samen een actie uitgewerkt onder de noemer ‘Brief onder de riem’. Ze vragen aandacht voor de jongeren en senioren die het moeilijk hebben in deze tijden.

Het KTA Brugge kwam in contact met de damesvereniging en al snel groeide het idee om briefpapier te verdelen op school. In totaal hebben zestig leerlingen een brief geschreven of kunstwerkje gemaakt voor de senioren van drie Brugse Mintus woonzorgcentra (Ten Boomgaarde, De Vliedberg en de Zeven Torentjes) en één in Ursel.

Brief tegen eenzaamheid

De leerlingen van het KTA Brugge mochten donderdag naar Ten Boomgaarde in Sint-Michiels om hun brieven af te geven voor de verblijvende senioren die door corona nog meer met eenzaamheid te maken kregen. Ze zien vaak minder familieleden en moeten al vele maanden het bezoek van klein- en achterkleinkinderen maar ook van vrienden missen. Een brief doet hen extra deugd. Ze werden nog getrakteerd op een optreden van een zanger en danseressen. De senioren genoten van het bezoek van de KTA-leerlingen. (SR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.