Vissershulde Nieuwpoort te volgen via livestream

© ID/Filip Meutermans
© ID/Filip Meutermans
Paul Bruneel

Het is al jaren een traditie dat op pinkstermaandag een vissershulde plaatsvindt in Nieuwpoort. Door de coronamaatregelen wordt er op maandag 24 mei geen publiek toegelaten, maar de plechtigheid kan wel via een livestream worden gevolgd.

Schepen voor Visserij Kris Vandecasteele: “Wij vinden het heel belangrijk om de getroffen vissersfamilies de gelegenheid te geven om op gepaste wijze eer te betuigen aan hun overleden familielid en daarom hebben we besloten om een ingekorte vissershulde te organiseren en zal de ceremonie in beperkte kring plaatsvinden.”

Na de zegening van de vissersvloot door pastoor Devloo zal er ook een ingetogen bloemenhulde plaatsvinden aan het vissersmonument op de kaai. Naast de families en het stadsbestuur zal ook vice-eersteminister en minister van de Noordzee Vincent Van Quickeborne aanwezig zijn en bloemen neerleggen.

Tijdens de plechtigheid wordt uitzonderlijk geen publiek toegelaten, maar de plechtigheid zal via livestream gevolgd kunnen worden via de digitale stadskanalen. Vanaf 9 uur zal de vissershulde te volgen zijn via de facebookpagina , het YouTube-kanaal en de stedelijke website van de stad Nieuwpoort . Burgemeester Geert Vanden Broucke lanceert meteen ook een oproep om niet naar het herdenkingsmonument te komen. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.