De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat mensen alternatieven gaan zoeken. Ook bij het stadsbestuur van Oostende doen ze dat. Op Paasmaandag om 10 uur ging het stadsbestuur live op hun Facebookpagina met een kleine plechtigheid ter ere van de vissers en zeelieden die op zee bleven. In normale omstandigheden start de Vissershulde met een herdenkingsmis in de Sint-Petrus- en Pauluskerk, gevolgd door een bloemlegging aan het Monument der Zeelieden op het Zeeheldenplein. Daar zijn traditiegetrouw heel wat familieleden van op zee gebleven vissers bij, maar ook diverse verenigingen en overheden. De plechtigheid wordt telkens bijgewoond door honderden kijklustigen.

Ook in deze moeilijke periode wou het stadsbestuur haar helden van de zee herdenken. Daarom werd beslist om toch een kleine plechtigheid te organiseren. Aan de Oostendenaars werd gevraagd dom niet naar het Zeeheldenplein te komen, aangezien samenscholingen verboden zijn. De plechtigheid was wel live te volgen via de Facebookpagina van de stad. Op die manier konden familieleden de plechtigheid toch volgen.

Een klaroenblazer van de Koninklijke Stadsharmonie van Oostende blies er de 'Last Post'. Daarna werd een bloemenkrans neergelegd door schepen van Ceremoniën Hina Bhatti (Open Vld).

De huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zorgen ervoor dat mensen alternatieven gaan zoeken. Ook bij het stadsbestuur van Oostende doen ze dat. Op Paasmaandag om 10 uur ging het stadsbestuur live op hun Facebookpagina met een kleine plechtigheid ter ere van de vissers en zeelieden die op zee bleven. In normale omstandigheden start de Vissershulde met een herdenkingsmis in de Sint-Petrus- en Pauluskerk, gevolgd door een bloemlegging aan het Monument der Zeelieden op het Zeeheldenplein. Daar zijn traditiegetrouw heel wat familieleden van op zee gebleven vissers bij, maar ook diverse verenigingen en overheden. De plechtigheid wordt telkens bijgewoond door honderden kijklustigen.Ook in deze moeilijke periode wou het stadsbestuur haar helden van de zee herdenken. Daarom werd beslist om toch een kleine plechtigheid te organiseren. Aan de Oostendenaars werd gevraagd dom niet naar het Zeeheldenplein te komen, aangezien samenscholingen verboden zijn. De plechtigheid was wel live te volgen via de Facebookpagina van de stad. Op die manier konden familieleden de plechtigheid toch volgen.Een klaroenblazer van de Koninklijke Stadsharmonie van Oostende blies er de 'Last Post'. Daarna werd een bloemenkrans neergelegd door schepen van Ceremoniën Hina Bhatti (Open Vld).