Al op vrijdagavond gaf schepen Kris Vandecasteele (CD&V) te kennen dat er zaterdagochtend nog niets zou doorgaan, om dan na een evaluatie tegen de middag ook de resterende activiteiten die dag te schrappen. "Het is bij mijn weten nog nooit gebeurd dat we een dag moesten afgelasten, maar we moesten ingrijpen voor de veiligheid. De mensen waren wat ontgoocheld, maar er was ook begrip", vertelt schepen Vandecasteele. "Door de weersomstandigheden vielen de feesten helaas wat in het water."

Zondag brak de zon wel nog door en genoten bezoekers van de braderie, een smoefelmarkt en optredens. Er was ook een visverkoop waarvan de opbrengst naar de school Koninklijk Werk Ibis in Oostende ging. Directeur Philip Declercq kwam die cheque van 1.250 euro ontvangen.

Op een regenachtige pinkstermaandag vond de zegening plaats van de vissersschepen Z.279 Ramblers, N.93 Aalscholver, N.116 Nostalgie en N.86 Rudy.

(DV)

Al op vrijdagavond gaf schepen Kris Vandecasteele (CD&V) te kennen dat er zaterdagochtend nog niets zou doorgaan, om dan na een evaluatie tegen de middag ook de resterende activiteiten die dag te schrappen. "Het is bij mijn weten nog nooit gebeurd dat we een dag moesten afgelasten, maar we moesten ingrijpen voor de veiligheid. De mensen waren wat ontgoocheld, maar er was ook begrip", vertelt schepen Vandecasteele. "Door de weersomstandigheden vielen de feesten helaas wat in het water." Zondag brak de zon wel nog door en genoten bezoekers van de braderie, een smoefelmarkt en optredens. Er was ook een visverkoop waarvan de opbrengst naar de school Koninklijk Werk Ibis in Oostende ging. Directeur Philip Declercq kwam die cheque van 1.250 euro ontvangen. Op een regenachtige pinkstermaandag vond de zegening plaats van de vissersschepen Z.279 Ramblers, N.93 Aalscholver, N.116 Nostalgie en N.86 Rudy.(DV)