Vision 21 opent bokstempel in Roeselare

Steve Schrauwen en Dominique Dejonghe: "Boksen is echt een nobele sport en vraagt een goede begeleiding en omkadering." (foto SB) © (foto SB)
Peter Soete

Steve Schrauwen van Vision 21 pakt alweer uit met een nieuw project. Naast de padelterreinen van Sportsclub Vision 21 in de Vierwegstraat opent volgende week een gloednieuwe bokstempel. In de Sugar Boxing Club zullen jong en minder jong de techniek van de nobele bokssport kunnen leren.

“Ik wil onmiddellijk een groot misverstand uit de wereld helpen”, begint initiatiefnemer en eigenaar Steve Schrauwen. “Boksen is echt een nobele sport en vraagt een goede begeleiding en omkadering. Bij ons gebeurt dat en het grote voordeel van de Sugar Boxing Club is dat wij een louter recreatieve boksclub zijn. Waarden als beleefdheid en discipline, respect voor je medeboksers, inzet en uithouding zijn belangrijk voor ons maar we willen evenzeer dat men zich amuseert in onze club.”

“Een tijdje geleden konden wij een vroegere hangar van Tupperwareproducten kopen net naast Vision 21 en deze ruime en moderne loods hebben we omgetoverd in een hippe boksclub. In het midden van de zaal komt de boksring en daarrond komen plekjes om de conditie op punt te houden of te verhogen. We zorgen voor een mooie aankleding en er klinkt leuke muziek in de zaal. Voor de praktische organisatie van trainers, trainingen en reglementering werken we samen met Didier Dejonghe die goed thuis is in de bokswereld en begeleiding van deze sporters.”

Gratis initiatie

“Om onze Sugar Boxing Club bekend te maken bij het grote sportieve publiek kan iedereen vrijblijvend en gratis een initiatieles volgen. Er zijn 18 plaatsen per les en wie dan zin heeft in meer kan inschrijven voor een startpakket. Dat zijn tien bokslessen gedurende tien weken. Heren en dames betalen hiervoor 139 euro, youngsters 129 euro en teens 119 euro. En wie voor 29 april inschrijft, krijgt zelfs een paar bokshandschoenen er boven op”, klinkt het bij Steve. (PS)

Alle info op www.sugarcube.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.