Virginie schenkt reuze chocolade Sint aan materniteit Waregem als uitdrukkelijke bedanking

Virginia Di Faiella baat bijna 6 jaar haar chocoladezaak uit in de Kerkstraat in Anzegem. © GV
Redactie KW

Om het team van dokter Steven Hellebaut in de kraamkliniek in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem te bedanken, besloot Virginie Di Faiella van chocoladezaak Leonidas Di Faiella in Anzegem om hen maandag te verrassen met een melkchocolade Sinterklaas van ongeveer een meter groot.

“Normaal gaat deze lekkernij jaarlijks naar de gelukkige winnaar van mijn Facebook WIN-actie in aanloop naar 6 december”, vertelt Virginie Di Faiella (36). “Deze keer besloot ik om het over een andere boeg te gooien en hem te schenken aan het ziekenhuis in Waregem. Ik wilde het ziekenhuispersoneel in het algemeen en het team van de kraamafdeling in het bijzonder, onverbloemd in de bloemetjes zetten omdat zij hun uiterste best doen om hun patiënten de beste zorgen te geven, zeker ook in deze uitdagende coronatijden.

De artsen, de verpleegkundigen en verzorgenden en iedereen van het personeel werkt heel professioneel. Zij moeten allen blijven doorwerken, coronapandemie of niet. De zwangerschappen lopen door. Ook bij de patiënten die besmet zijn met covid-19 leidt de gynaecoloog de bevalling in. Je wordt wel op voorhand getest om het risico in te schatten en de juiste maatregelen te treffen wat de verspreiding van het coronavirus betreft, maar iedereen krijgt de beste zorgen in het ziekenhuis.

In de eerste plaats wil ik mijn gynaecoloog dokter Hellebaut hierbij vermelden. Het was de tweede keer dat hij mijn zwangerschap en bevalling in meer dan goede banen leidde. Twee weken geleden werd ik opnieuw mama van een kerngezonde zoon. Het is een topdokter en het hele team is fantastisch.”

“Ik ben het ziekenhuis ook dankbaar”, vult fondantchocoladeliefhebber Filip Baete (41) aan. “Als partner word je zo nauw mogelijk betrokken bij heel het proces, terwijl heel de organisatie gestroomlijnd volgens de veiligheidsmaatregelen verloopt. Ik ervaarde ook een heel warme zorg en vond het dan ook een zeer goede keuze van mijn vrouw om hen deze chocolade Sint cadeau te doen.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier