Virginie Cosman nieuw gezicht van café Oud Gemeentehuis

Virginie Cosman is vanaf zaterdag 4 december het nieuwe gezicht van café Oud Gemeentehuis in de Brugsestraat. “Er gaat een droom in vervulling”, glundert de nieuwe zaakvoerster, die Jan Loose opvolgt. Hij kiest na 23 jaar voor een nieuwe uitdaging.

Eind juli van dit jaar gaf Jan Loose van het Oud Gemeentehuis in deze krant aan dat hij een overnemer zocht voor zijn café, dat hij met zijn echtgenote Saskia 23 jaar runde. “Ik heb nog geen minuut spijt gehad van mijn beslissing om het café uit te baten”, vertelde Jan toen. “Maar ik was toen 27 jaar en blaakte van energie. Nu ben ik 51 jaar en beginnen de uren door te wegen. Bovendien stond ik er de laatste jaren alleen voor, want mijn echtgenote Saskia kreeg een nekprothese waardoor ze niet meer kan werken.”

Dezelfde naam

“Vorig jaar in de eerste lockdown begon ik al te twijfelen of ik niet zou stoppen met het café, maar onze dochter Amber kon mij overtuigen om verder te doen. Zij hielp mij een handje in het café, maar ondertussen is zij afgestudeerd en heeft ze vast werk gevonden. Ze ging ook samenwonen met haar vriend. Ik wil ook meer tijd voor mijn kleinzoon Liam.”

Jan vond een nieuwe job en houdt tot en met zaterdag 27 november het café nog in de weekends open. Daarna is het de beurt aan Virginie Cosman. Zij zal de zaak wat opfrissen, om dan op zaterdag 4 december de deuren te openen van het café, dat de naam blijft behouden.

Sfeer- en dancafé

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, vertelt Virginie Cosman. “Ik ben zelf een cafédochter. Mijn mama Carla Baert heeft 35 jaar lang café Alcyon in Lichtervelde uitgebaat. Het was altijd mijn grote droom om in haar voetstappen te treden. Nu mijn dochters Chanelle (20) en Valentine (15) oud genoeg zijn, zag ik de tijd rijp om mijn droom in vervulling te laten gaan.”

“Ik was op zoek naar een toplocatie en die vond ik hier. De ruimte, ligging, privéparking, zaal… Dit café heeft veel troeven. Bovendien zal ik het concept uitbreiden naar een sfeer- en danscafé. Elke zaterdag is er dance night met een dj. Het café zal open zijn op maandag, donderdag en vrijdag vanaf 16 uur. Op zaterdag en zondag is het café open vanaf 10 uur. Ook op 24, 25 en 31 december en 1 januari zijn we open. Ik zal het het café runnen met flexijobbers. Ook Amber, de dochter van Jan, die het café door en door kent, helpt me. Ik nodig iedereen alvast van harte uit op de opening op zaterdag 4 december. De gasten worden verwend met hapjes.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.