Viplounge Tomabelhal ondergaat metamorfose; officiële opening op woensdag 20 oktober

De viplounge van de Tomabelhal ondergaat een complete make-over. Gerdy Geleyn en Dirk Specenier van Knack Volley Roeselare: “We willen een van de mooiste zalen uit de streek worden.” (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

De viplounge van de Tomabelhal heeft een hele make-over ondergaan. “En dat was ook nodig om aan de moderne eisen te voldoen”, zegt Dirk Specenier. De viplounge wordt bij iedere thuiswedstrijd van Knack Volley gebruikt, maar is ook beschikbaar voor business gerelateerde verhuur.

De viplounge op Schiervelde dateert al van 1999. “In 2014 kreeg die al een facelift. Toen werd het bestaande tapijt vervangen en kregen de muren andere bekleding. Maar nu zijn de werken ingrijpender”, vertelt Dirk Specenier.

In feite werd de hele zaal gestript. Werkmannen zijn nu nog druk in de weer om de opening op woensdag 20 oktober te halen. “Er moest dan ook heel wat gebeuren. Het plafond is lichtjes verhoogd en het ventilatie- en verwarmingssysteem werd op punt gezet. Vroeger kenden we daar soms wat problemen mee.”

“De keuken, die ook al 20 jaar oud was, kreeg nieuwe toestellen. De bar bleek ook aan vervanging toe. De vloerbekleding, wanden en plafond zijn helemaal nieuw. De verlichting gebeurt nu met grote led-koepels. En ook alle tafels en stoelen werden vervangen door nieuwe exemplaren. De zaal is nu ook volledig gecompartimenteerd. Via gordijnen kun je die nu opdelen in diverse stukken. Zittend kunnen we zeker 200 mensen plaatsen, voor een staande receptie kun je al gauw 400 mensen een plaats bieden.”

582_UP_VIP_09092021_GrandOpeningLayOutPlan

Ook aan klank en beeld werd gedacht. “Er is een nieuwe, professionele geluidsinstallatie. Er zijn ook twee grote schermen die met beamers kunnen bediend worden. En aan de wanden komen tv-schermen.”

“We willen eigenlijk een van de mooiste zalen uit de streek worden”, zegt de algemeen directeur van Knack Volley. “Wij gebruiken de zaal bij onze thuiswedstrijden, maar er is ook de mogelijkheid om die te huren. Het is niet de bedoeling om hier pakweg een trouwfeest te geven. Onze doelpubliek is vooral business gerelateerd. De zaal is ideaal voor bedrijfspresentaties of seminaries.”

De viplounge valt volledig binnen het beheer van Knack Volley. “En we krijgen ook een volledig nieuwe bekerkast”, stipt Dirk nog aan. “De vorige was te klein geworden.” Dat komt ervan als je de prijzen aaneen rijgt.

Chefs komen koken

“Bij iedere thuismatch werken we ook met een vipformule. We nodigen dan telkens een chef uit die voor ons komt koken. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Volley Haasrode Leuven van onze voormalige opposite Hendrik Tuerlinckx, is dat Sander Van de Walle van Caillou uit Knokke. Bij de opening van de zaal op woensdag 20 oktober is het Tim Boury die ons lekkers komt serveren”, klinkt het tot slot. (WVS)

Interesse om de viplounge te huren? Contact via evelien.dhaene@knackvolley.be