Vintage On Wheels Oldtimertreffen start en eindigt aan REO Veiling

Rechtstaand zie je Filip Bruneel, Ann Demey, Pieter Vandecasteele, Tom en Danny Cracco. Vooraan Pablo Cracco en Sem Schooreel. Klaar voor de achtste editie van het Vintage On Wheels Oldtimertreffen op zondag 1 augustus. © foto SBR
Redactie KW

Nu zondag 1 augustus organiseert de werkgroep Kerselaeretreffen uit Roeselare voor de achtste keer het Vintage On Wheels Oldtimertreffen. Voorheen was de officiële benaming het ‘Kerselaeretreffen’, maar doordat de zaal Ter Walle dit jaar niet beschikbaar is, week men uit naar de omgeving van de cafetaria van de REO Veiling.

“Vorig jaar kon ons treffen niet doorgaan door corona”, opent verantwoordelijke Danny Cracco. “De voorbereidingen waren nochtans genomen en ook de route was volledig uitgestippeld. Uiteindelijk is het geen verloren moeite geweest want bijna alles kunnen we in deze editie gebruiken. Alleen de uitvalsbasis is anders.”

“Voorheen was de start- en eindplaats de mooie omgeving rond zaal Ter Walle op de Schierveldewijk, maar catering was in deze zaal nu niet mogelijk. Uiteindelijk zijn we gaan zoeken naar een andere vertrekplaats en zijn bij de uitbaters van de cafetaria in de REO Veiling terecht gekomen. We zijn direct met open armen ontvangen geweest en ook hier kunnen we voor de meeting gebruik maken van de twee parkings van de Veiling.”

Hoe ziet er het programma uit? “Voor deze achtste editie zijn er nu al 50 voorinschrijvingen, maar de dag zelf kan ook ingeschreven worden tussen 11.30 en 13 uur in de cafetaria. Normaliter zijn er bij mooi weer altijd een 80-tal startende wagens, die elke minuut apart starten vanaf 13.30 uur. Zij krijgen in deze editie zo’n 100 kilometers voorgeschoteld, terug in het systeem van bolletje pijl.”

Rondjes draaien

“Het thema is dit jaar ‘rondjes draaien’. De deelnemers krijgen langs het parcours dat volledig op West-Vlaams grondgebied ligt, 15 molens te zien. Daarover loopt ook een zoektocht waarbij een mooie prijs te winnen is. Er zijn ook twee stops voorzien: in B&B De Knokmolen in Ruiselede en in het Vissershoeveke in de Beukstraat in Oostrozebeke. Rond 18.30 uur start de meeting terug op de terreinen van de Reo Veiling. Die is voor iedereen gratis. Zelfs niet deelnemers kunnen er op dat moment hun voertuig showen.”

“De rondrit zelf is niet gratis. Per wagen betaal je 10 euro, elke inzittende nog eens hetzelfde bedrag. Daarvoor krijg je drie drankbonnetjes per persoon, een rallyplaat, de routeboek en een foto. De betaling kan gestort worden op BE29 6529 2662 9564 met mededeling: Treffen 2021, uw naam en aantal deelnemers.”

Je kan ‘s middag in het restaurant van Reo Veiling ook een maaltijd reserveren via 051 24 42 59. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier