Vino Vino opent pop-up tussen de paarden

Kelly Van Houtte en Achim Vandenbussche. © DDM
Redactie KW

Topchef Achim Vandenbussche (38) en Kelly Van Houtte (32) openen naast hun foodbar Vino Vino in juli een pop-up in manege De Blauwe Zaal.

Te midden de velden langs de Damse vaart tussen Sint-Kruis en Damme kan je in juli terecht om te genieten van een hapje of drankje in een unieke pop-up. Aan manege De Blauwe Zaal slaan de eigenaars van foodbar Vino Vino in de maand juli hun tenten op. “Gedurende de ganse maand juli zullen onze gasten paarden aan het werk zien op de velden aan dit terras“, zegt Kelly. “Er worden in juli heel wat paardrijlessen gegeven en er worden in die periode ook hindernissen opgebouwd. Toekijken hoe de dieren die hindernissen nemen, is met momenten echt spectaculair.”

Elke dag andere kaart

Al is het initiatief natuurlijk niet alleen weggelegd voor dierenliefhebbers. “Iedereen is welkom”, zegt Achim. “Wij komen hier regelmatig in onze vrije uurtjes en omdat we in onze zaak niet over een terras beschikken voor de zonnige dagen kregen we opeens het idee om iets te doen met het café en terras van de manege. De uitbaters zijn goede vrienden en waren meteen akkoord.” Het concept van Vino Vino wordt dan ook doorgetrokken in Sint-Kruis. “De tapa’s brengen we mee naar hier, maar die krijgen een zomerse toets en we maken ook speciale kindertapa’s. De bedoeling is dat ik niet veel in mijn keuken sta, maar dat de klanten me aan het werk zullen kunnen zien. Ik zal hier bijvoorbeeld elke zondag achter de barbeque te vinden zijn. Net zoals in het stadscentrum werken we hier met een kaart die van dag tot dag verschilt, al mag enkel iets drinken natuurlijk ook.”

Planning

Het koppel plant ook nog extra animatie. “Elke vrijdag organiseren we een optreden, maar om het wat zomers te houden, stappen we af van onze gebruikelijke blues-sfeer. We denken er dan ook aan DJ’s te laten komen om ook de jongeren aan te spreken.” Tijdens de periode blijft Vino Vino alvast open. “Het zal een beetje meer planning vragen, maar we wilden dit publiek stukje geheim per se aan iedereen leren kennen.”

(DDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.