Vinkenkampioenschap Groot Waregem bij De Statiezangers

Wijlen Benoni De Moor was in 2005 de voorlopig laatste winnaar van De Statiezangers op het Kampioenschap van Groot Waregem. Hij kreeg de bloemen van toenmalig burgemeester Yolande Dhondt. © Foto IVD
Redactie KW

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartdag) vormen de Leieboorden aan de Barrage het decor voor het kampioenschap van Groot-Waregem voor vinken. De organisatie is in handen van de Vijfse Statiezangers.

“Onze vorige organisatie van het Kampioenschap van Groot Waregem dateert al van 2005. Toen waren wij erg succesvol, want wijlen Benoni De Moor pakte de kampioenstitel met ruim negenhonderd liedjes. Dit na een spannend duel met Rudy Meurisse, eveneens lid van onze Statiezangers”, vertelt voorzitter Gilbert Vullers.

“Benoni De Moor was trouwens een van onze meest succesrijke vinkeniers. Hij behaalde bij ons eveneens de keizerstitel en er is nog altijd geen opvolger. In het Kampioenschap van Groot Waregem waren de hoofdprijzen daarna niet meer voor ons, maar in deze thuiswedstrijd moeten wij met kleppers als Marc Voet, Martin Balcaen of Jaak Van Houcke toch hoog kunnen scoren.”

“Vorig jaar werd het kampioenschap op de Biest georganiseerd. Nick Houfflyn was daar de beste met 690 liedjes. De zetting vindt plaats op donderdag 10 mei om 9 uur en wij rekenen op een 150-tal vinkeniers.

Zangzaad

Er is een mooie pot met heel wat naturaprijzen, geschonken door sponsors. Zo gaan er van de zestien vinkenkooien uiteraard naar de winnaars. Maar ook één naar alle Waregemse vinkenmaatschappijen, die de kooi onder hun deelnemende leden kunnen verloten. Elke vinkenier krijgt een halve kilo zangzaad. Met een tombola is er een fiets te winnen. Ook het stadsbestuur steunt ons.” (IVD)

De inschrijvingen vinden plaats in OC De Linde op woensdag 9 mei van 18 tot 20 uur en op donderdag 10 mei van 6.30 uur tot 8.15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier