Vindt Kuurns model Josephine-Charlotte de ware liefde op Love Island?

Josephine-Charlotte Lecluyse, samen met haar moeder Davinia Hoorne. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Maandag start op VIJF een nieuw seizoen van Love Island, het programma waar tien singels op zoek gaan naar de ware liefde. Een van de deelnemende vrouwelijke singles dit jaar is Josephine-Charlotte Lecluyse (20), die even een korte pauze in haar modellencarrière inlast om op zoek te gaan naar de man van haar leven.

Love Island, het datingprogramma dat vanaf maandag opnieuw te zien is op VIJF, is dit jaar toe aan zijn tweede uitgave. Tien singles, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen, hopen tijdens hun verblijf in een luxueuze villa op Gran Canaria de ware liefde tegen het lijf te lopen. Vorig seizoen slaagden de televisiemakers alvast in hun opzet en brachten met hun programma Denzel en Aleksandra samen, die uitgeroepen werden tot winnaars van het eerste seizoen. Een jaar later is het koppel trouwens nog altijd samen.

In deze tweede reeks waagt ook model Josephine-Charlotte Lecluyse haar kans en hoopt alvast zo de man van haar leven te ontmoeten. Vóór haar vertrek liet ze uitschijnen dat ze ‘klaar was met jongetjes’ en in het programma een échte man, met ambitie, wilde vinden. Nu de reeks van start gaat, mocht Josephine-Charlotte niet meer geïnterviewd worden. Alle kandidaten zitten immers in quarantaine. Daarom hadden we een gesprek met haar mama, Davinia Hoorne.

Kalme periode

“De relatie die Josephine-Charlotte drie jaar lang had, zag ze vorig jaar stranden”, vertelt Davinia. “Ze was er echt het hart van in. Om deze relatiebreuk te kunnen verwerken, stortte ze zich volop op haar modellencarrière waardoor ze het afgelopen jaar veel in het buitenland vertoefde. Ze had opdrachten in onder meer Istanbul en Milaan. Maar toen was er begin dit jaar corona, wat ervoor zorgde dat verdere opdrachten uitbleven. Van deze kalme periode wil ze nu gebruik maken om de liefde opnieuw te ontdekken en de eenzaamheid die er door corona heerst in haar leven te verdringen. Toen ze een aankondiging zag passeren op VIJFtv van presentator Viktor Verhulst dat hij op zoek was naar nieuwe kandidaten voor het programma, heeft ze zich in het geheim ingeschreven. Enkele dagen later biechtte ze op dat ze door de eerste selectie was.”

Geen contact

Sinds vorige week donderdagavond heeft Davinia, door die quarantaine, geen contact meer gehad met haar dochter. “Josephine-Charlotte ziet dit niet als een spelletje”, gaat Davinia verder. “Ze doet mee aan het programma in de hoop er de ware liefde te vinden. Ze vertelde me alvast vóór haar vertrek dat ze haar gevoelens volledig zou laten spreken. Vooral het wegvallen van dat dagelijkse contact met haar valt me zwaar. Als ze anders naar het buitenland vertrekt, heeft Josephine-Charlotte de goeie gewoonte om via messenger dagelijks een berichtje te sturen. Nu mag dat niet. Maar ze is in goede handen, ze wordt door de productie super begeleid. Via een contactpersoon van het productiehuis worden we regelmatig op de hoogte gehouden van hoe Josephine-Charlotte het stelt. Zo weten we dat de kandidaten momenteel apart op hotel zitten, ze mogen geen contact met elkaar hebben. We vinden het alvast heel moedig van haar dat ze meedoet aan Love Island en zijn ontzettend trots op haar. Ze keek alvast ontzettend uit naar dit nieuwe avontuur.”

Nadat Josephine-Charlotte in 2016 uitgeroepen werd tot Flair Model streed ze vorig jaar mee naar het kroontje van Miss België. Eerder schitterde ze ook al in een Thais modeblad en was ze ook al enkele keren te bewonderen in reclamespotjes op tv. (BRU)

Wie Josephine-Charlotte aan het werk wil zien in de luxe villa van Love Island kan vanaf 31 augustus, van maandag tot en met zaterdag om 20.35 uur, terecht op VIJF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier