Vinci Fonds schenkt 13.000 euro aan Welzijnsschakel Kantel voor cohousing in Male

Dit deel van het klooster in Male wordt omgevormd tot co-housing voor sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen. (foto Welzijnsschakel Kantel)

Welzijnsschakel Kantel uit Sint-Kruis krijgt van de Koning Boudewijnstichting en het Vinci Fonds 13.000 euro voor de realisatie van twaalf cohousing entiteiten op de kloostersite van de zusters van Pittem in de Brieversweg in Male.

Het Fonds Vinci, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, schenkt 264.860 euro steun aan vijftien projecten die het samenleven van sociaaleconomisch kwetsbare personen bevorderen. Eén van die projecten is het plan van Welzijnsschakel Kantel uit Sint-Kruis. Deze vzw kreeg de site van de Zusters van Pittem in de Brieversweg in Male voor de duur van vijftig jaar in erfpacht.

Kantelstek

Eerder al werd op deze site ‘t Couvent, de oude kerk van Male, opgefrist en ter beschikking gesteld van lokale verenigingen. “We hebben er een kantelstek, een kantelkantine en twee kantelklasjes ingericht”, zegt voorzitter Guy rogissart. “De kantelstek is een inloophuis voor kwetsbare mensen, in de kantine verdelen we voedseloverschotten an kansarmen en in de klasjes doen we aan huiswerkbegeleiding.”

Crowd funding

“Ons groot project is de bouw van twaalf wooneenheden voor kwestbare mensen achter ‘t Couvent op dezelfde site. Via de vorm van cohousing willen we die mensen de kans geven om zelfstandig te wonen. In eerste instantie denken we aan vijf woningen, later aangevuld tot twaalf. De schenking van het Vinci Fonds is meer dan welkom, maar het is onvoldoende om alle kosten te dekken. Daarom zijn we gestart met crowd funding. Voor 160 euro kan iedereen die het wil een stukje grond van 1 m² symbolisch aankopen. De site is 1200 m² groot, je kunt vlug uitrekenen hoevel geld we nog nodig hebben voor ons project”, aldus Guy Rogissart.

Info : www.kantelbrugge.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.