Vincent Van Quickenborne en Gwendolyn Rutten presenteren receptenboekje

© BELGA
Redactie KW

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne hebben zaterdag naar aanleiding van de stedendag in Kortrijk het boekje ’10 recepten voor de Stad/Gemeente van de Toekomst’ voorgesteld.

Daarin staan 10 succesrecepten over 3 thema’s: participatie, ondernemerschap en veiligheid in een stad en/of gemeente. “Met dit boek vol praktijkvoorbeelden en praktische, frisse ideeën inspireren we collega-mandatarissen”, verduidelijkte Rutten voor een publiek van 300 bestuursleden en mandatarissen. “We delen onze beste recepten om het leven in Vlaamse steden en gemeenten te verbeteren.”

Met die publicatie en de Stedendag sluit Open Vld dan ook een traject af, voor en door lokale bestuursleden en mandatarissen, dat van start ging in maart met een met een debatlunch met Unizo-topman Karel Van Eetvelt over de toekomst van retail in steden en gemeenten. De tweede debatlunch handelde over de traditionele winkelstraat en de recente veranderingen in de retailsector. Vanaf mei doorkruiste Van Quickenborne Vlaanderen met een Tour van workshops barstensvol tips & tricks voor de lokale mandatarissen.

Drie thema’s

Het boekje geeft een aantal recepten rond drie thema’s. Rond inspraak en participatie gaat het om: ga op toer in je stad of gemeente, laat burgers zelf hun investeringen kiezen via de speltechniek van de ‘Budget Games’, breng mensen bijeen via volksbarbecues en meld alle ongemakken via een uniek digitaal meldpunt. Open Vld wil ook iedereen gratis laten surfen in het stadcentrum.

In het thema ‘ondernemen in de stad’ worden remedies aangereikt om de winkelleegstand tegen te gaan, tips gegeven over slim parkeren in de binnenstad en voor de organisatie van koopacties met de middenstand.

Inzake veiligheid geeft het boekje raad om een nultolerantie voor snelheidsduivels te realiseren en het verhogen van de veiligheid met camera’s.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier