Vincent Dumortier neemt plaats in van Willy Ugille in gemeenteraad Menen

Willy Ugille (links) en Vincent Dumortier. (foto SLW)©Stefaan Lernout
Willy Ugille (links) en Vincent Dumortier. (foto SLW)©Stefaan Lernout
Redactie KW

In de gemeenteraad van mei laat Willy Ugille zijn plaats aan Vincent Dumortier. Het nieuwe raadslid was in de vorige legislatuur fractieleider voor CD&V en komt dus terecht in een vertrouwde omgeving.

Tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen behaalde de 69-jarige Willy Ugille 552 voorkeurstemmen. Meer dan genoeg voor een plaatsje in de gemeenteraad.

Sociale problematiek

Tijdens de vergaderingen liet hij zich meer dan eens opmerken, vaak met kleine of grote bezorgdheden rond de sociale problematiek. Zo kwam hij onder meer tussen als de toegang tot het openbaar domein bemoeilijkt werd, door hindernissen op het voetpad of door het niet ijsvrij maken van wegen. Of wanneer hem ter ore kwam dat jubilarissen geen bezoek of attentie kregen van het gemeentebestuur.

Vincent Dumourtier

Het zitje van Willy wordt ingenomen door Vincent Dumortier (45). Meerdere jaren lang was Vincent actief als secretaris van CD&V Menen-Lauwe en Rekkem. Tijdens de vorige legislatuur was hij voorzitter van de gemeenteraadscommissie Mobiliteit en fractieleider voor CD&V in de gemeenteraad. Zijn thema’s zijn afvalbeleid, stadsverfraaiing, cultuur, dierenwelzijn, duurzaamheid, feesten en evenementen, financiën, jeugd, klimaat, mobiliteit, politie en veiligheid, sociale economie, sociale huisvesting, verkeer, vrijwilligerswerk, wijken en buurten en wonen.

!mpuls

Willy blijft actief. Hij wordt voor CD&V lid van de raad van bestuur van de woonmaatschappij !mpuls. Tijdens de vorige legislatuur was Willy voorzitter van !mpuls die in Menen, Lauwe en Rekkem actief is. De wissel zal tijdens de eerstkomende gemeenteraad op 5 mei plaatsvinden. (SLW-foto SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier