VillaVip in Wevelgem opent de deuren en laat buren kennismaken met bijzondere werking

De toekomstige bewoners van VillaVip zullen alvast in een warm nest terechtkomen. Van links naar rechts herkennen we Anton, Marthe, Tine, Jutta, Marc, Esther, Gianni en Jade. © SLW
Redactie KW

Buren en geïnteresseerde bezoekers werden dinsdag verwelkomd door zorgkoppel Marc Vanoverbeke en Tine Scherpereel en hun kinderen op de opening van hun VillaVip.

De Villa Vip is een moderne, kleinschalige woning waar mensen met een beperking zich thuis voelen en waar de zorg wordt gegarandeerd door een zorgkoppel dat onder hetzelfde dak woont en leeft. De woning is onderverdeeld in twee delen, een klein privé gedeelte voor het zorgkoppel, het overgrote deel is voor maximaal tien volwassen bewoners met een beperking. Binnenkort neemt Joyce als eerste bewoner haar intrek in de Parkstraat 32.

De opendeurdag was om de buren kennis te laten maken met het concept, maar ook om geïnteresseerde ouders en toekomstige bewoners een inkijk te geven in de woning. Het is niet de bedoeling dat de woning een afgesloten geheel vormt, wel dat de bewoners deel gaan uitmaken van de lokale gemeenschap. Daarom dat de woning in een wijk ligt, dicht bij het centrum. De lokale gemeenschap ging in ieder geval al massaal op de uitnodiging van Tine en Marc in om kennis te maken met de nieuwe buren. (SLW)

Meer informatie kan je vinden op de website www.villavip.be/wevelgem, via mail wevelgem@villavip.be of op 0456 12 22 59.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier