Villa Emma in Adinkerke maakt plaats voor 41 nieuwe woningen

De gemeenteraad van De Panne keurde de verkavelingsaanvraag goed voor de bouw van 41 ééngezinswoningen bij de Stationsstraat in Adinkerke.

Deze historische villa wordt afgebroken. © GUS

De ontwikkelaar kan nu een bouwvergunning indienen. Tijdens het openbare onderzoek werden geen bezwaren ingediend.

Alle 41 kavels zullen drie slaapkamers, twee badkamers, een tuin en één parkeerplaats hebben. Daarnaast zijn er 31 publieke parkeerplaatsen gegroepeerd in eilandjes. Een wadi, dat is een ondiepe ‘plas’, kan dienen als speelterrein. Er wordt voldoende groen aangeplant. Oppositiepartijen DAS en CD&Vplus vreesden dat er te weinig parkeerplaatsen zullen zijn, zeker omdat je niet op de openbare weg mag parkeren. Arne Debaeke (DAS) vond het ook jammer dat er geen extra speelterrein wordt voorzien zoals de jeugdraad had gevraagd. Ann Vanheste (DAS) vond het spijtig dat de historische Villa Emma, in de volksmond gekend als ‘t Kasteeltje, moest verdwijnen voor het bouwproject. Dat was ook de reden waarom haar partij zich onthield.

Burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) vond dit ook jammer, maar het was voor de ontwikkelaar een te grote belemmering. De in- en uitrit naar de nieuwe verkaveling gebeurt via de bestaande Emmaweg die aansluit op de Stationsstraat. Er komt een fiets- en voetgangersdoorsteek naar de nabijgelegen Kasteelwijk. (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.