Viktor, Marie en Gert Verhulst bakken pannenkoeken voor Rozenwingerd Koksijde

Blije bewoners van Rozenwingerd. © (foto MVO)
Redactie KW

Huize Rozenwingerd in Oostduinkerke is een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De bewoners, allemaal mensen met een beperking, zijn er al sinds 13 maart in quarantaine geplaatst en mogen tot 19 april geen bezoek krijgen van familie of vrienden. Maar dit weekend kregen ze onverwacht (vanop veilige afstand) bezoek van Viktor, Marie en Gert Verhulst.

Viktor, Marie en Gert Verhulst brachten de bewoners pannenkoeken en zorgden op die manier voor een lichtpuntje in Huize Rozenwingerd.

De coronacrisis is voor niemand gemakkelijk en al zeker niet voor de bewoners van Huize Rozenwingerd die toch wel van de buitenwereld afgesloten zijn.

De begeleiders en zorgverleners staken daarom de hoofden bij elkaar en bedachten creatieve initiatieven om het leven van de bewoners toch een beetje aangenamer te maken in deze moeilijke coronatijden. Ze zetten hun bewoners aan tot bewegen en starten vanaf deze week fitnessactiviteiten, waarbij medewerkers hen van achter het raam zullen aanmoedigen met applaus. En vanaf donderdag kunnen ze liedjes aanvragen of boodschappen overbrengen via een vrije radiozender.

Onverwacht initiatief

Cindy Sallaerts, stafmedewerker Beleid en Coaching, was dit weekend heel verrast door een onverwacht initiatief.

“Dit weekend zorgde de familie Verhulst (Gert Vehulst woont zelf in Oostduinkerke, red.) voor een verrassing. Linda van de sociale dienst en verpleegkundige Magali van Rozenwingerd zagen de vlog van Viktor Verhulst waarin hij vertelde dat hij zich verveelde in deze coronatijden. Ze stuurden Viktor een bericht met de vraag of hij iets kon doen voor onze bewoners. Nog geen 10 minuten later kwam de familie Verhulst met het voorstel om pannenkoeken voor de bewoners te bakken. Zo gezegd zo gedaan.”

“Onze bewoners wisten dat er een verrassing zou komen en versierden Rozenwingerd met tekeningen van Samson en Gert. Zaterdag om 16 uur kwamen Marie, Gert en Viktor persoonlijk de pannenkoeken brengen. Ze bleven op afstand maar zwaaiden naar al onze bewoners die vanop hun terras of vanuit het raam dolenthousiast reageerden! En er werd gesmuld van de pannenkoeken!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier