Vijvenaar Bart Feys wil koers in Nieuwenhove als vaste waarde

Bart Feys zet zijn schouders onder de wielerwedstrijd in Nieuwenhove. (Foto IVD)
Redactie KW

Op zaterdag 14 juli wordt er na een lange onderbreking opnieuw gekoerst in Nieuwenhove. Dat is mede de verdienste van de Vijvenaar Bart Feys en zijn vrouw Marleen Debouver, beiden fervente wielerliefhebbers.

“Wij hadden geen enkele interesse in het wielrennen tot wij een vijftiental jaar geleden, aangespoord door vrienden, eens naar een koers gingen kijken”, vertelt Bart Feys. “Het viel zodanig in de smaak dat het niet bij die ene keer bleef en op de duur werd het zelfs een echte passie. Wij hadden meteen goeie contacten met het wielerteam Decock-Van Eyck-Devos Capoen en bleven vooral hun renners volgen. Daarom gingen wij uitsluitend naar de elite zonder contract en beloften kijken, goed voor een vijfentwintig koersen per jaar. Wij speelden al lang met het idee om zelf eens een wedstrijd te organiseren. Samen met mijn vrouw en Giel Bruyneel, die de administratie voor zijn rekening neemt, voegden wij de daad bij het woord.”

“Wij mogen rekenen op minstens een zestigtal renners”

Sponsors

“Ik moet zeggen dat het een erg drukke bedoening werd. Je staat er bijvoorbeeld niet bij stil hoeveel mensen je moet aanspreken om de sponsoring rond te krijgen. Daar zijn wij ondertussen in geslaagd en op zaterdag 14 juli is de Grote Prijs van Smetties Fiets Ateljee een feit. Andy Desmet was als ex-renner elite zonder contract en als vader van drie koersende zonen Matteo, Nicolas en Thibaut meteen enthousiast om onze organisatie te steunen. Thibaut, die een prima crossseizoen achter de rug heeft bij de beloften, zal dus een thuiswedstrijd kunnen rijden.”

Vaste waarde worden

“Wij kozen voor Nieuwenhove omdat mijn zus Ingrid daar De Gilde uit baat. Jaren geleden bestond er een wielertraditie met de Grote Prijs Paul Haghedooren. Toen de organisatoren er mee stopten, werd even geprobeerd met een parochianenkoers, maar die was geen lang leven beschoren. Ondertussen wordt er dus al vele jaren niet meer gekoerst in de Waregemse deelgemeente. Waar in vele gemeenten koersen verdwijnen, roeien wij dus een beetje tegen de stroom op. Op 14 juli is er in de streek enkel een wedstrijd in Schuiferskapelle en ik denk dat wij mogen rekenen op minstens een zestigtal renners. Valt onze eerste editie mee dan is het de bedoeling dat onze wedstrijd een vaste plaats krijgt op de kermisaffiche in Nieuwenhove.” “Het parcours met start om 14.30 uur werd uitgestippeld langs de Remi Van Meerhaegestraat, de Plantanendreef, Goelevenweg Blauwe Zwaanstraat, Textielstraat, Geeststraat, Waregemstraat, Evangelieboomstraat, Leemputstraat, Achterstraat, Spitaalstraat, Deerlijkseweg en zo terug naar de finish in de Remi Van Meerhaegestraat. De renners krijgen die omloop van 6,1 km negentien keer voor de wielen geschoven “, besluit Bart Feys. (IVD)

Info over deze nieuwe koers via 0485 65 02 96 of 0479 34 23 62.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier