Vijve Sportief organiseert driedaagse

Redactie KW

Het openingsweekend van het wielerseizoen betekent voor heel wat wielertoeristen de start van hun nieuwe seizoen. Vijve Sportief blies verzamelen voor hun eerste rit met als bestemming Hertsberge. Het was even wennen omdat boegbeeld en ere-voorzitter Hervé Haeck er niet bij was.

Met zijn 75 jaar vond Hervé Haeck de tijd immers gekomen om het iets rustiger aan te doen, maar het zal zondagmorgen ongetwijfeld even geprikkeld hebben toen zijn vrienden de start namen. Hervé reed ruim veertig seizoenen bij de Vijfse wielertoeristen. Hij begon bij De Clubvrienden om daarna de overstap te maken naar de Vijfse Trappers. Er bestond altijd een zekere rivaliteit tussen beide Vijfse wielertoeristenclubs. Wat niemand voor mogelijk achtte, realiseerde Hervé Haeck samen met Jules Devaere: een fusie tussen beide clubs. Na een jaar proefdraaien, ging de club verder onder de huidige naam Vijve Sportief, waar Hervé Haeck voorzitter van werd. Een paar seizoenen geleden gaf hij het voorzitterschap door aan Tony Cannert.”

Hervé Haeck.
Hervé Haeck.© IVD

De komende maanden gaat Vijve Sportief op zoek naar een opvolger voor Jozef Lannoo, die vorig jaar de clubtitel mocht vieren. Hij volgde op de erelijst Marc Claeys op, die dit jaar zeker opnieuw een gooi wil doen naar de titel. “Het is altijd leuk kampioen worden, maar anderzijds is het niet evident om telkens paraat te zijn op zondagmorgen. Dat ondervonden wij al meteen bij onze openingsrit, waar de meeste leden zich lieten afschrikken door het slechte weer”, stelt Marc Claeys. “Wij rijden opnieuw een mooi programma en wij doen daarbij ondermeer de Berendries, de Cote de Trieu, Mont-Saint-Aubert, Saint-Saveur, de Muur van Geraardsbergen en de Kemmelberg aan, maar onze echte kuitenbijter wordt de koninginnenrit in de Vlaamse Ardennen.”

Champagnestreek

“Tot vorig seizoen hadden wij altijd een tweedaagse naar de Ardennen en een vierdaagse naar Frankrijk, maar die smolten wij toen samen tot een driedaagse. Dat initiatief viel erg in de smaak en er komt een vervolg. De afgelopen jaren hebben wij natuurlijk al heel wat afgefietst en normaal deden wij de trip heen en terug altijd met de fiets. Voor onze driedaagse wijken wij daar even van af en tijdens het pinksterweekend maken wij de verplaatsing naar de Champagnestreek met de auto om daar dan drie dagen te fietsen. Die driedaagse organiseer ik zoals altijd samen met Marnix Furniere.”

Het seizoen eindigt op zondag 6 oktober. (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.