Vijftigjarig sportcomplex Koude Keuken krijgt opwaardering

Grondige vernieuwing voor sportaccommodatie Koude Keuken. © Davy Coghe
Redactie KW

Stad Brugge investeert 1,1 miljoen euro in een opwaardering van het sportcomplex Koude Keuken in de deelgemeente Sint-Andries, zo laat schepen van Sport Franky Demon (CD&V) weten. “Het gaat concreet om een heraanleg van de parking, de buitensportvelden en het moderniseren van de cafetaria.”

Het sportcomplex Koude Keuken in Sint-Andries werd geopend in 1970, toen Sint-Andries nog niet tot Brugge behoorde, en is intussen dus al vijftig jaar oud. En dat is er ook wel aan te zien. Het voorplein met parking en toegang tot de gebouwen geeft een wat troosteloze indruk en daar wat het Brugse stadsbestuur iets aan doen. Stad Brugge wil flink investeren in het attractiever maken en moderniseren van de stad. “Een aantal jaren geleden, in 2012, investeerde de stad al in de renovatie van de binnenkleedkamers en van de sportvloer. Net als in nieuwe buitenkleedkamers en in de aanleg van een kunstgrasveld met veldverlichting“, blikt schepen van Sport Franky Demon (CD&V) terug.

“En recent, afgelopen maand, hebben we ook de stormschade aan het dak van de schutterstoren hersteld. Maar nu willen we de modernisering dus verder zetten. Dat is wel belangrijk want sporthal Koude Keuken in Sint-Andries is een begrip bij veel sporters. Het gebouw wordt natuurlijk gekenmerkt door de genoemde indoor schutterstoren aan de voorzijde. We gaan nu een plan opmaken om die volledige voorzijde van de site aan te pakken. Daar zijn immers heel wat elementen verouderd waardoor ze niet meer voldoende tot hun recht komen. Op maandag 20 april heeft het College het licht op groen gezet voor deze vernieuwingsoperatie. Sowieso zou de parking heraangelegd worden want de toplaag is versleten en de huidige vorm is ook niet zo efficiënt. Het is de bedoeling dat er méér auto’s kunnen parkeren en de ook de fietsenstalling wordt vernieuwd. De cafetaria is flink verouderd dus deze wordt ook grondig gerenoveerd; met de bedoeling ook om beter tegemoet te komen aan de noden van de verschillende gebruikers. We zouden daar ook graag een mooi terras bij voorzien.”

Het stadsbestuur wil verder ook de buitensportvelden, die einde levensduur zijn, vernieuwen en de schepen denkt er daarbij aan om ook een padelterrein te voorzien. “Met de herstellingswerken aan de toren voor de schuttersgilde erbij gaat om een investering van 1,1 miljoen euro”, stelt schepen Demon. “Het is zeker in deze tijden niet evident om een timing op te maken maar ik zou gelukkig zijn mochten de werken binnen de twee jaar volledig afgerond zijn.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.