Vijftiger riskeert 20 maanden cel voor verkrachting jongen met mentale beperking

© iStock
Redactie KW

Een man uit Moeskroen hangt een celstraf van twintig maanden boven het hoofd, omdat hij een 23-jarige collega met een mentale beperking zou hebben verkracht. “Hij heeft mij besprongen”, stelt de beklaagde, die eerder al een veroordeling opliep voor verkrachting van een minderjarige.

Het slachtoffer en de beklaagde waren collega’s in een beschuttende werkplaats in Menen. Op een dag sprong de vijftiger na het werk in de wagen van de jongen en verplichtte hij hem om naar een verlaten parking te rijden. “Daar heeft hij mijn cliënt gedwongen om hem oraal te bevredigen”, vertelde zijn advocaat woensdag aan de Kortrijkse strafrechter. “Door zijn beperking is het slachtoffer niet erg weerbaar. Hij heeft de mentale leeftijd van een zeventienjarige. Hij dacht dat de beklaagde zijn vriend was en durfde zich niet te verzetten.”

Nadien vertelde hij aan zijn ouders wat er gebeurd was en zij dienden klacht in bij de politie. “Mijn zoon is getraumatiseerd en kan er nog altijd niet over praten”, getuigde zijn vader in de rechtbank. De beklaagde, die eerder al veroordeeld werd voor verkrachting van een minderjarige, ontkende in eerste instantie de feiten. Toen hij werd geconfronteerd met de bewijzen, zei hij dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde.

Voor aanranding en orale verkrachting hangt hem een straf van twintig maanden boven het hoofd. Vonnis op 27 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier