Vijftiger in de cel nadat hij in Brugse winkels vrouwen onder de rok filmde

Een 52-jarige man zit in de cel omdat hij stiekem onder de rokken van vrouwen filmde in verscheidene supermarkten. Hij werd afgelopen week op heterdaad betrapt in Brugge. Ondertussen is duidelijk dat hij meerdere slachtoffers maakte.

F.V. (52) maakte er een sport van om stiekem te filmen onder de rokken van vrouwen die aan het winkelen waren. Hij had daarvoor een specifieke techniek ontwikkeld, maar daar wil het parket momenteel nog niets meer over vertellen.

De man liep zaterdag wel tegen de lamp. Hij was op dat moment aan het filmen in de doe-het-zelf zaak Brico Plan-it in de Kolvestraat in Brugge. “Hij werd niet door ons personeel maar door de klanten zelf betrapt“, zegt de verantwoordelijke van de winkel. “Plots hoorden wij dat er tumult ontstond. We zijn gaan kijken om de gemoederen te bedaren. De klanten belden de politie op en hielden de man in kwestie staande. Niet veel later kwam de politie toe en werd hij meegenomen. De politie vroeg onze camerabeelden nog op, maar die konden maar weinig aan het onderzoek bijdragen.”

Dat onderzoek is momenteel nog volop bezig. F.V. verscheen al voor de onderzoeksrechter en die besliste om hem aan te houden. De raadkamer verlengde die aanhouding alvast met een maand. Zijn advocaat wenst voorlopig niet op de zaak zelf te reageren.

Bij het parket bevestigt men de feiten, maar kan men de precieze omvang nog niet meegeven. Al lijkt het er wel op dat de speurders al weten hoeveel slachtoffers de man in totaal maakte. Wellicht konden de filmpjes die hij maakte op zijn computer aangetroffen worden. Daaruit bleek al snel dat het niet om een eenmalig feit gaat.

Hij sloeg meerdere malen in winkels en supermarkten toe“, zegt procureur Fien Maddens. “Daarbij filmde hij inderdaad onder de rokken van nietsvermoedende vrouwen. Verder onderzoek zal nu moeten uitwijzen of de man nog voor meer feiten in aanmerking komt.”

(TLG – foto TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.