Vijftig jaar getrouwd dankzij klein liefdesbriefje

Andy Defoort (72) en Martine Scheire (72) uit de Kortrijksestraat in Heule vierden op 15 juli hun gouden jubileum. Martine is afkomstig uit Gent, Andy uit Kortrijk.

Andy leeft voor zijn familiebedrijf Deuren Defoort, terwijl Martine aan de slag was als fulltime opvang. © JVGK

De start van hun liefdesverhaal is er eentje zoals uit de films. Toen Andy zijn legerdienst vervulde, vroeg zijn vader ten huize Scheire of een van de drie dochters hem een briefje wou schrijven. Martine nam die taak op zich en van het een kwam het ander. Het koppel trouwde in 1967 en kreeg twee kinderen: Steven en Hilde. Er zijn intussen ook al zes kleinkinderen: Marilou, Babette, Anouk, Julliete, Kenzo en Marie-Lou.

Andy leeft – nog altijd – voor zijn bedrijf Deuren Defoort in Heule. Hoewel hij in 1997 de fakkel doorgaf aan zijn zoon Steven is hij er nog elke dag aanwezig. Martine werkte aanvankelijk als bediende en stapte later ook in het familiebedrijf. Bij de geboorte van het eerste kleinkind werd ze fulltime ‘opvang-mammatietje’.

Andy leerde intussen de elektrische fiets kennen, houdt van natuurwandelingen en het bezoeken van kerken. Martine ging vroeger wekelijks naar de film en op restaurant. Als ze de nu de tijd vindt, kijkt ze naar documentaires of films. Het gezin heeft vroeger samen heel wat mooie reizen gemaakt. De jongste jaren hebben ze de verre bestemmingen geruild voor Frankrijk, waar ze meestal verblijven in een typische chambre d’hôtes.

(nvh/jvgk)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.