Vijftiende editie Kokopelli zet in op global sounds en ‘propere’ kleren

Her vrijwilligersteam van Kokopelli legt op 14 en 15 mei weer de muzikale focus op global sounds. © AV
Redactie KW

Kokopelli is na twee jaar pandemie weer klaar voor een nóg toegankelijker en duurzamer festival. Het festival vindt plaats in en om de dwarsschuur aan de Peperstraat, op 14 en 15 mei.

Kokopelli is dit jaar aan zijn vijftiende editie toe. Meteen de tweede gratis editie. En met enkele bewust gekozen nieuwigheden. Vanaf dit jaar worden de papieren drankbonnen afgeschaft en vervangen door cashloze betaalmiddelen als bankcontact en payconiq. “Die zijn handiger, milieuvriendelijker en goedkoper”, zegt voorzitter Vincent Geers.

Merchandising

Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe merchandising: sweaters en T-shirts die je ook buiten het festival kan blijven dragen en die duurzaam gefabriceerd zijn. Dit kadert perfect in het thema ‘textiel’ dat volgens Vincent als een rode draad door het festival loopt. Twee dagen lang pakt de organisatie ook uit met workshops en beleving voor jong en oud en kun je er de innerlijke mens versterken aan allerlei food- en drinktrucks met lekkers uit de wereldkeuken.

Bankcontact en payconiq zijn handiger, milieuvriendelijker en goedkoper

Wie Kokopelli zegt, zegt ook muziek of global sounds, zoals de muziek uit de vier windstreken tegenwoordig genoemd wordt. Hoofdacts zijn de Bosnische avantgarde dub-rockgroep Dubioza Kolektiv op zaterdag en het Orchestre International du Vetex op zondag. Nog op zaterdag krijg je onder meer Arp Frique & Family, Dijf Sanders, Ko Shin Moon, Soul Shakers en Camel’s Drop. Op zondag zijn dat Jungle By Night, Radio Negra, Chapulines, David Walters, Caravan Disco en Tom Curaçao.

Vrijwilligers

Het festival is toegankelijk op zaterdag van 14 tot 2 uur en op zondag van 11 tot 23 uur. Wie wil blijven kamperen, kan dit aan de Pijplap van vrijdagavond tot maandagmorgen 10 uur. Kokopelli blijft nog steeds zoeken naar bijkomende vrijwilligers. “Zonder hen zouden wij dit allemaal niet kunnen”, zegt Vincent.

(AV)

Meer info op www. Kokopelli.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier