Vijfse Whiskyproeversclub Golden River pakt uit met Ierse avond en optreden van folkgroep

Als laatste activiteit van het werkjaar koos de Vijfse whiskyclub voor een Ierse avond met folkgroep Overigens. Ondertussen heeft de club een eigen whisky. En er is nog meer op komst.

Voorzitter Patrick Vandenbussche met de Millstone die gebotteld werd in Nederland. © IVD

“Wij zijn een club die werkt zonder lidgeld. Voor de verschillende activiteiten kunnen de circa zeventig leden inschrijven”, verklaart voorzitter Patrick Vandenbussche. “Met onze folkavond, die wij op zaterdag 1 december om 20 uur organiseren in De Linde, zien wij het iets ruimer en is iedereen welkom. Misschien is dat voor sommige kandidaat-leden wel een uitgelezen kans om de sfeer op te snuiven en uiteraard een whisky te proeven. ‘Overigens’ is een vijfkoppige Vlaamse folkband, die een mix van Ierse en Vlaamse folk brengt met hier en daar een Schots accent. Wij zagen hen aan het werk in Brugge en het is een echte aanrader. Na het optreden kan er nog even nagepraat worden in de Ierse whiskybar of in de gewone bar.”

“Wij zullen onze eigen whisky pas kunnen bottelen in 2022 of 2023”

“Ondertussen zit het werkjaar er bijna op. Wij kunnen tevreden terugblikken. Ook onze tweede Highland Games, die wij in september in Markegem organiseerden, konden op heel wat bijval rekenen. Sinds kort heeft de club ook een eigen whisky. Onze flessen Millstone werden gebotteld bij Patrick Van Zuidam in Baarle-Nassau. Daar zal het niet bij blijven, want dankzij de stokerij Filliers en Oakbarrels in Waregem ligt er sedert de zomer van 2017 voor het eerst in onze geschiedenis een eigen clubvat te rijpen. Na drie jaar zal de whisky nog narijpen in een vat van rode wijn en tegen 2022 of 2023 kunnen wij bottelen. Er worden maximaal 350 handgenummerde flessen gebotteld met een eenmalig clubetiket, een topkansje dus voor verzamelaars om een speciale fles op de kop te tikken.”

Zuid-West-Vlaams Whisky Festival

“We kijken ook al even vooruit en volgend jaar moet het Zuid-West-Vlaams Whisky Festival beslist één van de toppers worden. Dat organiseren wij op 30 maart in het Stedelijk Ontmoetingscentrum Gaverke, samen met de Waregemse Glan Dram Whisky Society. Wij maken er een echt whisky-event van, met workshops, masterclasses, food- en whisky-pairing, standhouders, whisky-verdelers, live-muziek en dans.”

De kaarten voor de folkavond kosten 6 euro in voorverkoop. Kinderen tot 12 jaar: gratis. Info: Patrick Vandenbussche: 056/60 92 28. (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.