Vijfde Studio Kontrabas aan de nieuwe dorpsburg in Ingelmunster

Studio Kontrabas, dat is van links naar rechts Tom Callewaert, Kevin Samyn, Ward Tyberghien, Bert Vansteenkiste, Bram Tyberghien en Pieter-Jan Batsleer. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Van donderdag 19 december om 18 uur tot zondag 22 december om 18 uur vindt de vijfde uitgave van Studio Kontrabas plaats aan de nieuwe dorpsbrug. Vorig jaar was dat nog op de binnenkoer van het kasteel.

Ward en broer Bram Tyberghien, Tom Callewaert, Bert Vansteenkiste, Pieter-Jan Batsleer en Kevin Samyn organiseerden een bedankingsfeest in De Cultuurfabriek voor iedereen die zich in het voorbije jaar had ingezet voor Studio Kontrabas. Ter plaatse maakten ze ook heel wat nieuwtjes bekend rond de komende editie 2019. Aan het begin van de presentatie kwam er eerst een kort eerbetoon aan radiopresentator Christophe Lambrecht, die onlangs overleed.

Daarna werd het nieuwe logo onthuld. “Een speels karakter, met nu en dan eens een hoekje af. Zoals we zijn”, lachte Kevin Samyn. Met het nieuwe logo kwam ook het nieuws van een nieuwe locatie. Dit jaar gaat Studio Kontrabas niet naar het kasteeldomein want de vijfde editie wordt gehouden aan de nieuwe dorpsbrug, die eind 2019 afgewerkt zal zijn. Studio Kontrabas kreeg deze week de toestemming van de Vlaamse Waterwegen. De groep kan dus van start gaan met de voorbereidingen.

“We beseffen dat sommige buurtbewoners misschien wat schrik hebben voor overlast. Ze hebben tenslotte twee jaar lang in een werfzone moeten leven. Maar we willen er absoluut een positief verhaal van maken en gaan de buurt heel nauw betrekken in ons project”, beloven de initiatiefnemers. “Als de plannen wat concreter zijn, organiseren we een buurtvergadering.”

Toarte en ploatn

Het concept blijft praktisch ongewijzigd. Studio Kontrabas draait 72 uur plaatjes voor het goede doel. Dit jaar koos Studio Kontrabas opnieuw voor het Kinderkankerfonds. “Dat blijft een vaste waarde en daar komen we niet aan.” Er wordt ook gekozen voor RaDiOrg. Dit is een Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte. Naar schatting leiden zeker 600.000 mensen in ons land aan zo’n ziekte. Er is weinig aandacht en medisch onderzoek voor. RaDiOrg probeert een belangrijke ondersteunende schakel te zijn, meer aandacht te creëren en mee te werken aan een betere zorg.

Studio Kontrabas hoopt dit jaar weer heel wat geld te kunnen inzamelen, voornamelijk door mensen en verenigingen die acties organiseren. Momenteel lopen er al twee acties: Portret for Life van Hein Denturck, Bijles for Life van Linde Vandekerckhove.

Er werden ook drie nieuwe acties voorgesteld. Op 26 oktober organiseren Tim Vanneste, Loïc De Backere en Dylan Wullaert als TLD Projects een ‘Back to the 90’s & 00’s’-fuif waarop de mannen van Studio Kontrabas een plaatje zullen draaien. Op 17 december organiseert Krista Roelens een seniorennamiddag in ‘t JOC. Febe Denturck en Seppe Devos organiseren op 5 en 6 oktober ‘Toarte & ploatn’. Febe bakt de taarten, Seppe draait de plaatjes in de brasserie van ‘t JOC.

Mensen die een actie of een veiling willen organiseren of een spaarpot op hun toonbank willen zetten, nemen contact op met Studio Kontrabas. Bedrijven kunnen ook intekenen op een van de sponsorformules. Drie jaar na elkaar maakten de presentatoren een eigen nummer. Dit jaar vragen ze aan iedereen die dat wil om zelf een nummer in elkaar te boksen. Via een soort stemming wordt er een winnaar gekozen. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier